Ministrul Energiei: Tarifele la căldură vor fi reduse cu până la jumătate

Publicat:

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a dezvăluit în cadrul unui interviu că tarifele la căldură vor fi reduse cu până la jumătate în urma izolării blocurilor de locuințe.

Acest demers vin în contextul lansării în anul viitor a „Fondului Rezidențial de Eficiență Energetică”, care va deveni un program de subvenționare a acestor investiții.


Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Astfel, potrivit lui Parlicov, obiectivul programului este de a permite trecerea anuală a zecilor de blocuri la distribuția orizontală și instalarea de puncte termice individuale.

Măsurile respective vor aduce beneficii semnificative locuitorilor, permițându-le să simtă o reducere a facturilor chiar și în contextul creșterii tarifelor.

De asemenea, ministrul a subliniat că este momentul de a renunța la percepția greșită, conform căreia bunăstarea depinde de prețul gazului.

Totodată, Victor Parlicov a insistat asupra faptului că prioritatea principală este investiția în eficiența energetică, subliniind importanța implementării unor măsuri care să ducă la o economie semnificativă de costuri pentru cetățeni, fără a compromite calitatea serviciilor de încălzire.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Ultima dată tariful la căldură s-a redus la sfârșitul lunii iunie. Pentru consumatorii Termoelectrica căldura s-a ieftinit la 3267 de lei, cu 310 lei/Gcal (sau 9%)  în raport cu tariful precedent, iar pentru cei de la CET Nord la 3 561 lei/Gcal, ceea ce reprezintă o diminuare a  tarifului cu 344 lei/Gcal (sau 9%)  în raport cu tariful precedent.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.