Germania : Ursula von der Leyen dorește orientarea armatei spre apărarea naţională şi a alianţei militare NATO

Publicat:

În contextul tensiunilor în creştere între Germania şi Rusia, ministrul german al apărării Ursula von der Leyen doreşte să orienteze forţele armate ale ţării spre apărarea naţională şi a alianţei militare NATO şi mai puţin către alte tipuri de misiuni internaţionale, relatează vineri agenţia dpa, potrivit agerpres.

Focalizarea asupra misiunilor în străinătate, ce a dominat abordarea Germaniei de-a lungul multor ani, ar trebui să se termine şi Germania să se dedice punerii apărării naţionale şi apărării aliaţilor săi din NATO “pe acelaşi plan”, potrivit proiectului unui document de planificare politică, intitulat “Concepţia Bundeswehr-ului’ (armata germană n.r.) şi consultat de agenţia germană de presă.


Citește și : Donald Trump afirmă că au fost stabilite data şi locul unde se va întâlni cu Kim Jong Un

Documentul a fost elaborat ca reacţie la noi scenarii ce includ atacurile cibernetice, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării vineri la Berlin. Documentul ar urna să fie difuzat oficial de ministrul von der Leyen în iunie.

Armata germană trebuie să fie pregătită să-şi aducă “contribuţia la exigenţele de securitate naţională”, potrivit textului. După căderea Cortinei de Fier, Germania şi-a concentrat eforturile militare în misiuni externe, precum cele din Kosovo sau Afganistan.

De la începutul conflictului din Ucraina şi anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, tensiunile dintre NATO şi Rusia au crescut.

O analiză a capacităţii Bundeswehr-ului urmează să fie efectuată în acest an pentru a stabili resursele necesare. Această reorientare strategică va necesita multe miliarde de euro.

Germania a alocat 38,5 miliarde de euro (46 miliarde de dolari) pentru cheltuielile de apărare în anul curent şi 41,4 miliarde pentru 2019.

Citește și : Spania : Parlamentul regional catalan a votat legea care permite alegerea preşedintelui regional în absenţă

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.