Ministrul israelian al securităţii naţionale ameninţă cu părăsirea guvernului în cazul oricărui ‘acord iresponsabil’ cu Hamas

Publicat:

Ministrul israelian al securităţii naţionale ameninţă cu părăsirea guvernului în cazul oricărui ‘acord iresponsabil’ cu Hamas

Ministrul israelian al securităţii naţionale, Itamar Ben-Gvir, partener de extremă dreaptă în coaliţia premierului Benjamin Netanyahu, a ameninţat marţi că va părăsi guvernul în cazul oricărei tentative de a se intra într-un ‘acord responsabil’ cu Hamas pentru recuperarea ostaticilor militanţilor palestinieni, transmite Reuters.

‘Acord iresponsabil = destrămarea guvernului’, a scris pe reţeaua X Ben-Gvir, din partidul Forţa Evreiască, pe fondul relatărilor din media potrivit cărora Israelul ia în considerare o pauză pe termen lung, mediată de Qatar şi Egipt, în ofensiva sa împotriva Hamas în Fâşia Gaza, potrivit stiripesurse.


Citește și : Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

Netanyahu, care şi-a subliniat angajamentul de a distruge Hamas, insistă că presiunea militară creşte şansele de recuperare a celor 132 de ostatici rămaşi.

Însă cel puţin un membru al cabinetului de război al lui Netanyahu, fostul şef de Stat Major Gadi Eisenkot – care are un fiu şi un nepot morţi în luptele din Gaza -, a pus sub semnul întrebării perspectivele misiunilor de salvare şi a cerut un acord pentru eliberarea ostaticilor.

Acest lucru a declanşat speculaţii că şeful guvernului este supus presiunilor de pe ambele sale flancuri, ceea ce ar putea anunţa o remaniere mai amplă şi poate chiar alegeri anticipate.

Forţa Evreiască participă cu şase locuri la cele 64 de mandate pe care coaliţia condusă de Netanyahu le deţinea în parlamentul cu 120 de locuri înaintea războiului din Gaza.

Netanyahu a adus între timp partidul centrist Unitatea Naţională (12 mandate parlamentare) al lui Eisenkot în cabinetul de urgenţă.

Ben-Gvir şi un alt partener de coaliţie ultranaţionalist, ministrul de finanţe Bezalel Smotrich din partidul Sionismul Religios, au fost nemulţumiţi de neincluderea lor în cabinetul de război.

Ei au cerut ca ofensiva să continue fără nicio întrerupere şi ca Israelul să recolonizeze Gaza, de unde s-a retras în 2005.

Netanyahu a exclus reconstruirea aşezărilor evreieşti, dar afirmă că, după război, Gaza va fi sub controlul de securitate ale Israelului.

Citește și : Deputații BCS se plâng la Curtea Constituțională

Liderul opoziţiei parlamentare centriste, Yair Lapid, care nu s-a alăturat cabinetului de uniune de război, a spus că va sprijini guvernul din exterior în cazul unei rebeliuni a extremiştilor de dreapta din cauza unui eventual acord referitor la ostatici.

‘Îi vom oferi guvernului o plasă de siguranţă pentru orice acord care îi va aduce înapoi acasă pe cei răpiţi’, a scris Lapid pe X.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.