Ministrul justiţiei israelian consideră “pierdere de vreme” planul de pace al lui Donald Trump

Publicat:

Planul preşedintelui american Donald Trump de pace între israelieni şi palestinieni, aşteptat de mai multe luni, este o ‘pierdere de timp’, a declarat miercuri ministrul justiţiei israelian Ayelet Shaked, relatează AFP, scrie Agerpres.

‘Prăpastia între israelieni şi palestinieni este mult prea adâncă pentru a fi depăşită’ cu ajutorul acestui plan, a declarat ministrul de justiţie israelian Ayelet Shaked, în cadrul unui seminar organizat de cotidianul Jerusalem Post la Ierusalim.


Citește și : Elveția amână decizia referitoare la Pactul ONU privind migraţia

‘Personal, eu cred că este o pierdere de timp’, a răspuns ea la o întrebare despre iniţiativa de pace a administraţiei Trump.

‘Pur şi simplu sunt mai realistă şi ştiu că în acest moment nu există niciun viitor pentru aceste proiecte, însă aşteptăm să vedem ce vor propune Statele Unite’, a adăugat ea.

Trump a anunţat la sfârşitul lunii septembrie că planul ar putea fi prezentat în ‘două, trei sau patru luni’. De asemenea, el şi-a exprimat pentru prima dată sprijinul pentru aşa-numita soluţie a două state, adică crearea unui stat palestinian care să coexiste în pace cu Israelul.

Ayelet Shaked şi alţi membri ai partidului naţionalist religios HaBayit HaYehudi (Căminul evreiesc), un partener-cheie în coaliţia premierului Benjamin Netanyahu, se opun soluţiei politice a două state pentru rezolvarea conflictului israeliano-palestinian.

La rândul său, conducerea palestiniană a îngheţat contactele cu administraţia Donald Trump, pe care o acuză că sprijină partea israeliană.

Citește și : Uniunea Europeană ar putea anula summitul Consiliului European pe tema Brexit (Bloomberg)

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas consideră că recunoaşterea de către Statele Unite a Ierusalimului drept capitală a Israelului – anunţată în decembrie 2017 -, închiderea biroului Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei de la Washington şi sistarea ajutorului SUA acordat refugiaţilor palestinieni ‘subminează cauza palestiniană şi constituie o încălcare a dreptului internaţional’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.