Ministrul sud-african al comunicaţiilor, suspendat din funcţie pentru nerespectarea restricţiilor

Publicat:

Ministrul sud-african al comunicaţiilor, Stella Ndabeni-Abrahams, prinsă în flagrant delict de încălcare a restricţiilor anti-coronavirus pentru că a participat la începutul lui aprilie la o aniversare la nişte prieteni, şi-a recunoscut vinovăţia şi a plătit o amendă, informează miercuri AFP care citează o sursă judiciară, potrivit agerpres.

Stella Ndabeni-Abrahams a fost deja suspendată din funcţie pentru două luni, dintre care una fără plată, de către preşedintele Cyril Ramaphosa.


Citește și : ORDINUL lui Trump: ‘TRAGEŢI şi DISTRUGEŢI navele iraniene care ne hărţuiesc pe mare!’

Ea apărea, pe o fotografie publicată pe Instagram, în timp ce lua masa împreună cu alte cinci persoane la domiciliul unui fost ministru.

Ministrul a pledat vinovat şi a plătit o amendă de 1.000 de ranzi (circa 49 de euro), potrivit serviciului Procurorului Naţional. De asemenea, ea a fost citată să compară luna viitoare în faţa unui tribunal.

Stella Ndabeni-Abrahams şi-a cerut deja iertare concetăţenilor săi.

Starea de urgenţă impusă de autorităţile sud-africane în cadrul luptei anti-coronavirus prevede pedepse maxime de şase luni de închisoare şi amenzi mari pentru toţi contravenienţii.

Citește și : Macron: ‘NU este oportună o anchetare a OMS-ului’

Preşedintele Cyril Ramaphosa le-a impus celor 57 de milioane de concetăţeni ai săi să rămână acasă până la sfârşitul lui aprilie, pentru a frâna pandemia de COVID-19, care a contaminat, potrivit datelor oficiale, 3.500 de persoane şi a provocat cel puţin 58 de morţi în Africa de Sud.

“Carantina naţională se impune tuturor sud-africanilor”, a amintit şeful de stat într-un comunicat. “Niciunul dintre noi, şi cu atât mai mult un membru al executivului, nu trebuie să saboteze efortul nostru naţional de a salva vieţi. Nimeni nu este mai presus de lege”, a insistat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați Guvernul a aprobat un regulament care prevede că părinții vor putea contribui financiar, benevol, necondiționat și...

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamna lui 2024,...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor Un bărbat de 27 de ani din Ialoveni, a fost trimis în...

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.