Mirandolina Sușițcaia, ‘procurorul lui Platon’, riscă să fie suspendată din funcție

Publicat:

Procurorul Anticorupție, Mirandolina Sușițcaia, pe care presa a etichetat-o ”procurorul lui Platon” și care este cercetată penal pentru îmbogățire ilicită și abuz de serviciu, riscă să fie suspendată din funcție.

Procurorul Anticorupție, Mirandolina Sușițcaia, pe care presa a etichetat-o ”procurorul lui Platon” și care este cercetată penal pentru îmbogățire ilicită și abuz de serviciu, riscă să fie suspendată din funcție.


Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Demersul de suspendare din funcție figurează pe agenda de mâine, 2 noiembrie, a Consiliului Superior al Procurorilor. Raportor este Constantin Șușu.

Procurorii PCCOCS investighează acțiunile procurorului din cadrul Procuraturii Anticorupție, Mirandolina Șușițcaia, într-o cauză penală pornită în anul 2020. Aceasta a fost pornită pe faptul îmbogățirii ilicite și abuzului de serviciu, iar actualmente au loc mai multe acțiuni de urmărire penală, care implică și aportul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA. Alte amănunte nu pot fi comunicate în acest stadiu al investigațiilor, iar persoana vizată beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii, se se arată într-un răspuns funrizat anterior Grupului de Presă Realitatea de către PCCOCS.

Mirandolina Sușițcaia este procurorul care a anchetat dosarele omului de afaceri Veaceslav Platon, iar în 2021, printr-un ordin al procurorului general interimar Dumitru Robu, a fost retrasă din aceste dosar.

Ulterior, Robu a expediat un demers la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și a cerut suspendarea din funcție a procurorului anticorupție, Mirandolina Sușițcaia, dar CSP nu a examinat deocamdată cererea.

Mirandolina Suşiţcaia a intrat în vizorul presei după ce, fiind conducătorul grupului de urmărire penală care a investigat schema „Laundromat”, a dispus scoaterea de sub urmărire penală a judecătorilor moldoveni, implicați în spălătoria rusească. Sușițcaia le-a raportat superiorilor că nu există probe în dosarul respectiv. Procurorul s-a eschivat însă să pună la dispoziția Comisiei parlamentare de anchetă informații despre dosar.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Schema „Laundromat”, care se presupune a fi cea mai mare operațiune de spălare de bani din istorie, se referă la zeci de persoane din anturajul politic, domeniul justiției și sectorul financiar-bancar din Republica Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.