Mișcarea efectuată în mod regulat este asociată cu mai puține insomnii

Publicat:

Mișcarea efectuată în mod regulat este asociată cu mai puține insomnii

Obosit după o noapte agitată în care nu ai putut dormi? Unul dintre cele mai utile lucruri pe care le poți face ar fi să faci mișcare, potrivit unui nou studiu, citat de CNN

„Persoanele active din punct de vedere fizic au un risc mai mic de simptome de insomnie și de durată extremă a somnului, atât lung, cât și scurt”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Erla Björnsdóttir, expert în somn și profesor și cercetător cu jumătate de normă la Universitatea Reykjavik, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Studiul publicat marți în revista BMJ Open a analizat datele a peste 4.300 de persoane cu vârste cuprinse între 39 și 67 de ani pe o perioadă de 10 ani.

Björnsdóttir este afiliată la o aplicație care monitorizează somnul și oferă sfaturi și resurse pentru un somn mai bun. Compania nu a finanțat acest studiu, iar autorii nu au raportat niciun interes concurent.

Participanții din nouă țări europene au fost chestionați cu privire la frecvența, intensitatea și durata activității fizice, precum și la simptomele de insomnie, cantitatea de somn din fiecare noapte și senzația de somnolență în timpul zilei.

Ce să faci în nopțile în care te lupți cu insomnia, potrivit experților
Cei care au fost activi în mod persistent au avut cu 55% mai multe șanse să doarmă natural – cei care dorm între 6 și 9 ore pe noapte -, iar cei care au devenit activi pe parcursul perioadei de timp au avut cu 21% mai multe șanse să doarmă normal – după ajustarea pentru vârstă, sex, indicele de masă corporală (IMC) și istoricul fumatului, se arată în studiu.

Rezultatele sunt relevante prin ele însele dar sunt susținute și de literatura de specialitate, a declarat Dr. David Neubauer, profesor asociat în cadrul departamentului de psihiatrie și științe comportamentale de la Facultatea de Medicină a Universității Johns Hopkins. El nu a fost implicat în cercetare.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

„Rezultatele noastre sunt în concordanță cu studiile anterioare care au arătat un efect benefic al activității fizice asupra simptomelor de insomnie, dar studiul actual arată în plus importanța consecvenței exercițiilor fizice în timp”, a declarat Björnsdóttir într-un e-mail. „Prin urmare, contează să fii activ din punct de vedere fizic pe tot parcursul vieții pentru a reduce riscul de insomnie și durata scurtă a somnului”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt ‘foarte îngrijoratoare’ (vicepremier)

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt 'foarte îngrijoratoare' (vicepremier) Presupusul amestec al Rusiei în viitoarea campanie electorală generală din...

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu...

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor Un bărbat a murit, după ce a fost strivit...

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, sfatul specialiștilor este să eviți dietele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.