Misiunea Socială „Diaconiaˮ organizează colectă națională de produse alimentare

Publicat:

Misiunea Socială „Diaconiaˮ organizează colectă națională de produse alimentare

Misiunea Socială „Diaconiaˮ organizează sâmbătă, 27 aprilie, colectă națională de produse alimentare. Contactat de IPN, directorul executiv al Misiunii, Igor Belei, a declarat că tradițional campania se desfășoară în Chișinău, practic în toate rețelele de supermarketuri, și în alte peste 20 de localități din țară.

„Colecta de Paști se întâmplă doar în sâmbăta Floriilor, în așa fel încât ulterior, în perioada săptămânii Patimilor, să putem ajunge la bătrânii care sunt singuri. Noi în anii trecuți, prin intermediul grupurilor de voluntari care sunt implicați în campanii, reușeam să facem o distribuție la 1200 de bătrâni, pachete alimentare, iar celelalte cantități de produse care sunt stocate ajung să fie distribuite pe perioada întregului an. De aceea, cumpărătorii care vin în magazine sunt îndemnați să procure și să ofere produse neperisabile, cele care au o perioadă lungă de scadență, în așa fel încât să poată deveni masă caldă și de Paști, și de Crăciun și iarna, și vara, pentru că asta vine să suplimenteze nevoile serviciilor sociale și ale activităților care se desfășoară pe parcursul întregului anˮ, a spus Igor Belei, precizând că publicul țintă al campaniei sunt persoanele care din perspectiva vârstei sau a capacității sunt la limita existenței.


Citește și: De Ziua Europei cetățenii vor putea discuta cu miniștrii în cortul executivului din PMAN

Directorul executiv al Misiunii Sociale „Diaconia” a menționat că anul trecut au fost implicați aproape 800 de voluntari, iar anul acesta se estimează aproximativ o mie de voluntari implicați în campanie. „Voluntarii în cea mai parte sunt tinerii, campania fiind gândită ca un efort de educare a solidarității și implicarea tinerilor în activități de voluntariat. Vedem că acolo unde se încep activitățile odată cu anumite campanii, ele se permanentizează, în localitățile acestea apar inițiative, apar grupuri de voluntari. Este o formă prin care reușești să implici la început în acțiuni unice, iar de multe ori acești tineri rămân în dorința lor de a ajuta. Este prima experiență pentru mulți din ei și mulți din ei rămân să devină voluntari pe parcursul anuluiˮ, a spus directorul executiv al Misiunii Sociale „Diaconia”.

Voluntarii transmit mesajul de solidaritate și îndeamnă oamenii să doneze alimente, participă la sortarea și distribuția donațiilor. Pe 27 aprilie ei vor putea fi remarcați în toate rețelele de magazine implicate în proiect, vor purta tradiționalele veste galbene ale campaniei și vor face sonor și important același mesaj: „Donația ta poate umple farfuria unui flămând!”.

Toți cei care vor să susțină oamenii nevoiași asistați de Diaconia pot face o donație pe parcursul întregului an. Cu 100 de lei e asigurat un prânz cald unui bătrân timp de o săptămână, la cantina socială din Chișinău.

La ediția din 2023, într-o singură zi au fost colectate 39 de tone de alimente. Doar la cantina socială mobilă ,,Aproape de Aproapele’’ din Chișinău, de exemplu, au fost distribuite anul întreg 40 160 de prânzuri calde pentru sute de beneficiari. În acest an, campania este sprijinită de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului ,,Parteneriate pentru servicii de cantină socială incluzive și durabile”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

90 piscine,tratamente cu aur,șampanie toată ziua în camere de 100.000 de dolari în Dubai

90 piscine,tratamente cu aur,șampanie toată ziua în camere de 100.000 de dolari în Dubai Șampanie care curge gratuit, tratamente faciale din aur de 24 de...

OpenAI dezvăluie un instrument de detectare a imaginilor din DALL-E

OpenAI dezvăluie un instrument de detectare a imaginilor din DALL-E OpenAI, compania de inteligență artificială susținută de Microsoft care se află în spatele popularului generator...

Pfizer raportează decesul unui tânăr pacient în cadrul unui studiu de terapie genetică Duchenne

Pfizer raportează decesul unui tânăr pacient în cadrul unui studiu de terapie genetică Duchenne Un tânăr pacient a murit din cauza unui stop cardiac după...

Parchetul spaniol a cerut clasarea unui proces intentat cântăreţei Shakira pentru fraudă fiscală

Parchetul spaniol a cerut clasarea unui proces intentat cântăreţei Shakira pentru fraudă fiscală Parchetul spaniol a anunţat miercuri că a cerut clasarea unei proceduri judiciare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.