Misiunile ONU de menţinere a păcii vor fi finanţate în totalitate, în pofida diminuării bugetului

Publicat:

Misiunile ONU de menţinere a păcii vor fi finanţate în totalitate, în pofida unei importante reduceri bugetare care a fost anunţată în urmă cu câteva luni, a declarat marţi preşedintele Adunării Generale a ONU, informează AFP. 

“Nu trebuie să existe niciun motiv să se creadă că operaţiunile noastre de menţinere a păcii vor fi insuficient finanţate”, a declarat Miroslav Lajcak în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.


La presiunile SUA, ţările membre ale ONU au acceptat în iunie să diminueze cu 600 de milioane de dolari (509 milioane de euro) bugetul operaţiunilor de menţinere a păcii, care era până acum de 7,87 de miliarde de dolari.

Într-un raport remis Consiliului de Securitate şi obţinut săptămâna trecută de AFP, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a atenţionat împotriva unor noi diminuări a fondurilor alocate misiunii Căştilor Albastre desfăşurate în Republica Democrată Congo, cea mai importantă şi mai costisitoare misiune de menţinere a păcii a ONU.

O restrângere a forţei de menţinere a păcii Monusco, asigurată cu circa 18.000 de oameni, ar putea să nu mai poată împiedica colapsul acestei ţări, a avertizat el.

Însă Lajcak, diplomat slovac ce prezidează din septembrie cea de-a 72-a Adunare Generală a ONU, a încercat să minimizeze aceste îngrijorări. “Vom fi capabili să ne descurcăm cu reducerile bugetare anunţate”, a spus Lajcak. “Ele nu vor fi atât de importante şi sunt state membre care şi-au făcut deja publică intenţia de a umple” golul ce ar putea să apără.

SUA intenţionează să diminueze cu aproape un miliard de dolari bugetul operaţiunilor de menţinere a păcii, conform promisiunilor preşedintelui Donald Trump de a lua măsuri împotriva risipei financiare din cadrul ONU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.