Mitropolia Moldovei anunță lansarea unui post de radio religios, partener cu un post creștin-ortodox din Federația Rusă.

Publicat:

Mitropolia Moldovei anunță lansarea unui post de radio religios, partener cu un post creștin-ortodox din Federația Rusă.

Datina FM s-a relansat pe frecvențe „cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir”, transformându-se într-un post de radio „dedicat în exclusivitate conținutului religios autohton, emițând 24 de ore din 24”, anunță Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Moscovei, scrie moldova.europaliberă.org.

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul mitropoliei, în grila de emisie a postului vor fi incluse transmisiuni în directe ale slujbelor de la diferite biserici, rugăciuni de dimineață și seară, muzică religioasă, emisiuni pentru educația religioasă a copiilor.


Cele mai recente informații publicate de Consiliul Audiovizualului privind beneficiarii radiodifuzorilor arată că postul Datina FM este administrat de Valeriu Pleșca și aparține companiei Fluctus SRL, deținută de Sergiu Glinca și Valeriu Pleșca, în proporții de 51% și, respectiv, 49%.

De asemenea, baza de date Frosat arată că Datina FM este partener cu Radio Vera, un post creștin-ortodox din Federația Rusă.

La sfârșitul anului trecut, Consiliul Audiovizualului a sancționat repetat Datina FM, cu o amendă de 50.000 de lei, pentru că și-a întrerupt nemotivat emisia, pentru o perioadă îndelungată. Fluctus SRL a explicat atunci că și-a schimbat studioul de emisie, a inițiat procedura de procurare a unui nou utilaj și și-a modificat asociatul unic. De asemenea, la solicitarea furnizorului, licența de emisie a postului fost suspendată pentru două luni, până la 8 februarie, când a revenit ca radio ortodox.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Spania şi Argentina sunt ‘la cuţite’! La mijloc se află soţia premierului iberic

Spania şi Argentina sunt 'la cuţite'! La mijloc se află soţia premierului iberic Ministrul afacerilor externe spaniol Jose Manuel Albares a anunţat luni că l-a...

Un bărbat de 71 de ani a dispărut la Bălți

Un bărbat de 71 de ani a dispărut la Bălți Un bărbat de 71 de ani din Bălți este de negăsit. Poliția solicită sprijinul...

Ani grei de închisoare pentru un rus care a vrut să dea foc unor birouri militare

Ani grei de închisoare pentru un rus care a vrut să dea foc unor birouri militare O instanţă din Rusia l-a condamnat luni la 25...

Retragerea forţelor americane din Niger a început şi se va încheia cel târziu pe 15 septembrie

Retragerea forţelor americane din Niger a început şi se va încheia cel târziu pe 15 septembrie Retragerea forţelor americane din Niger, o cerinţă a regimului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.