Mitropolitul Basarabiei s-a întâlnit cu secretarul de stat pentru Culte din Guvernul României

Publicat:

Mitropolitul Basarabiei s-a întâlnit cu secretarul de stat pentru Culte din Guvernul României

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, l-a primit ieri în vizită pe secretarul de stat pentru Culte din Guvernul României, Ciprian-Vasile Olinici, care a revenit la Chișinău.

Ierarhul și Secretarul de stat au discutat despre activitatea misionară, pastorală, socială și edilitară a Mitropoliei Basarabiei, precum și proiectele pe care le desfășoară în Republica Moldova, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte al Guvernului României.


Citeşte şi: Vizita premierulul belgian paralizează traficul din Chişinău – Stiripesurse.md

Întâlnirea a avut loc la reședința mitropolitană din Chișinău.

Mitropolia Basarabiei informează că Ciprian-Vasile Olinci a fost decorat cu ordinul Ștefan cel Mare și Sfant – gradul 1, pentru contribuția deosebită în consolidarea credinței și coeziunii spirituale în cadrul Bisericii lui Hristos.

Mitropolitul Basarabiei s-a întâlnit cu secretarul de stat pentru Culte din Guvernul României

Secretarul de Stat i-a mulțumit Mitropolitului Petru și întregului corp administrativ pentru efortul depus de Mitropolia Basarabiei în activitatea sa misionară și rolul important pe care îl are pentru restabilirea adevărului istoric și promovarea valorilor ortodoxe naționale, dar mai ales pentru asistența socială, duhovnicească și materială pe care o acordă românilor basarabeni.

În același context, părțile au convenit să continue eforturile comune pentru promovarea valorilor culturale și spirituale ortodoxe și să dezvolte colaborarea între Secretariatul de Stat pentru Culte și Mitropolia Basarabiei, pentru a fi alături de preoții și credincioșii din Basarabia.

Precizăm că Patriarhia Română, împreună cu autoritățile de la București, acordă o atenție sporită clericilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia, în vederea construcției și renovării lăcașelor de cult, precum și a centrelor sociale și culturale, dar și ajutând direct familiile cu mulți copii și persoanele aflate în nevoie. Acest sprijin este binevenit mai ales în contextul provocărilor majore de ordin geopolitic și spiritual cu care se confruntă în prezent Republica Moldova și locuitorii ei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.