Mitt Romney, critic virulent al lui Trump, şi-a asigurat un loc în Senatul american

Publicat:

Fostul candidat republican la alegerile prezidenţiale din SUA în 2012, Mitt Romney, a câştigat detaşat scrutinul primar republican în statul Utah în vederea alegerilor pentru Senatul SUA, însoţindu-şi revenirea în politică cu promisiunea de a taxa eventualele greşeli ale preşedintelui Donald Trump, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Ei bine, putem spune că echipa noastră a câştigat alegerile primare’, a declarat Romney în faţa susţinătorilor săi, după ce l-a învins net pe rivalul său, conservatorul Mike Kennedy, cu peste 70% din voturi, conform rezultatelor provizorii.


Citeşte şi: Albania refuză amplasarea taberelor de refugiaţi pe teritoriul său

Victoria îi garantează lui Romney un loc de senator în noiembrie, Utah, stat cu o importantă comunitate mormonă, căreia îi aparţine şi el, fiind un fief al republicanilor de 42 de ani.

Critic acerb al lui Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, când l-a numit chiar ‘şarlatan’ pe miliardar, Mitt Romney (71 de ani) şi-a mai atenuat declaraţiile publice în ultima vreme. Fostul guvernator al statului Massachusetts (2002-2006) a promis totuşi să nu tacă în faţa greşelilor preşedintelui Trump.

‘Am făcut-o şi voi continua să vorbesc în mod deschis când preşedintele va face sau va spune ceva rasist, sexist, împotriva imigranţilor, necinstit sau cu efect devastator pentru instituţiile democratice’, a scris Romney duminică, în publicaţia Salt Lake Tribune.

Citeşte şi: GRAV accident de circulaţie în Germania. Un om a murit şi alţi 30 sunt răniţi

Deşi a menţionat sprijinul său faţă de unele măsuri economice ale lui Donald Trump – precum reforma impozitelor sau eliminarea unor ‘reglementări inutile’ -, Romney, fidel liniei anti-protecţioniste tradiţionale a dreptei americane, a criticat, în schimb, politica comercială externă a Casei Albe, în special taxele vamale impuse aliaţilor SUA.

După ce mai multe voci din rândul republicanilor şi-au arătate recent îngrijorarea că formaţiunea lor devine ‘partidul lui Donald Trump’, în care orice critică este înăbuşită, Romney a declarat: ‘Înţeleg argumentul celor care cred că trebuie să rămânem tăcuţi, dar nu voi subscrie la el’.

Donald Trump l-a felicitat însă pe Twitter pe Mitt Romney pentru o victorie ‘mare şi convingătoare’. ‘Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună’, a adăugat preşedintele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa Acuzată că a...

‘Ghost Ship of the Pacific’: Epava unei nave de război americane, găsită în stare ‘excepțională’

'Ghost Ship of the Pacific': Epava unei nave de război americane, găsită în stare 'excepțională' Epava unui distrugător al Marinei americane cunoscut drept „nava fantomă...

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.