Moarte teribilă pentru caricaturistul care l-a desenat pe Profetul Mahomed cu trupul unui câine (VIDEO)

Publicat:

Caricaturistul suedez Lars Vilks, ţinta unui atac la Copenhaga în 2015 şi care a trăit sub protecţie după ce l-a desenat pe Profetul Mahomed cu trupul unui câine în 2007, şi-a pierdut duminică viaţa într-un accident rutier în Suedia, alături de cei doi ofiţeri de poliţie care îi asigurau protecţia, transmite luni AFP, potrivit agerpres.

Poliţia suedeză a confirmat moartea caricaturistului în vârstă de 75 de ani şi a celor doi ofiţeri de poliţie într-un accident de maşină violent petrecut în sudul ţării şi a exclus ipoteza unui act deliberat.


Citeşte şi: ‘Pandora Papers’: Mai mulţi lideri mondiali sunt acuzaţi de evaziune fiscală – Black News

“Face obiectul unei anchete ca orice accident rutier. Întrucât sunt implicaţi doi ofiţeri de poliţie, o anchetă a fost, de asemenea, încredinţată unei secţii a Parchetului”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Întrebat despre posibile elemente care să sugereze o altă pistă decât cea a unui accident rutier, acesta a dat un răspuns negativ.”Ancheta ar fi direcţionată diferit dacă acesta ar fi fost cazul”, a declarat el.

Accidentul mortal s-a petrecut duminică după-amiază pe autostrada E4, în apropierea oraşului Markaryd, când maşina a lovit un camion ce venea din sens opus. Ambele vehicule au luat foc ca urmare a coliziunii.

Potrivit cotidianului Expressen, maşina de poliţie nemarcată care rula cu viteză a trecut peste o bară de protecţie dintr-un motiv încă nedeterminat şi a lovit apoi camionul. Şoferul camionului a fost spitalizat.

După caricatura făcută Profetului Mohamed, care a urmat caricaturilor daneze ale profetului publicate în 2005, Lars Vilks a trăit aproape neîntrerupt sub protecţie din cauza numeroaselor ameninţări şi atacuri din partea islamiştilor.

Citeşte şi: Talibanii au anihilat o celulă a ISIS în Afganistan – Black News

Pe 14 februarie 2015, un tânăr danez de origine palestiniană a perturbat, deschizând focul, o dezbatere ce avea loc la Copenhaga cu tema “Artă, blasfemie şi libertatea de exprimare”, organizată după atacul mortal asupra Charlie Hebdo de la Paris.

Lars Vilks, principalul invitat al dezbaterii alături de ambasadorul Franţei, a scăpat nevătămat, dar regizorul şi producătorul danez Finn Norgaard, în vârstă de 55 de ani, a fost ucis de atacator, care în seara aceleaşi zile a împuşcat un paznic al sinagogii din Copenhaga. Atacatorul a fost ucis în dimineaţa zilei următoare într-un schimb de focuri cu poliţiştii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

România a lansat prima emisiune de obligaţiuni Samurai pe piaţa de capital din Japonia

România a lansat prima emisiune de obligaţiuni Samurai pe piaţa de capital din Japonia Guvernul s-a dus până în Japonia ca să facă rost de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.