Mohammad bin Salman şi Saad Hariri iau cina cu Emmanuel Macron la Elysée

Publicat:

Prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman şi premierul libanez Saad Hariri iau cina marţi la Elysée cu Emmanuel Macron, a anunţat preşedinţia, la cinci luni după criza libaneză în care Franţa a jucat un rol de mediator, relatează Reuters, conform news.ro .

Înaintea acestei cine, cei ”trei lideri discută pe scurt despre subiecte legate de stabilitate în Orientul Mijlociu, lupta împotriva terorismului şi cooperări economice şi culturale”, a precizat preşedeinţia franceză.


Citește și : Suedia : Ministrul Culturii cere membrilor Academiei Suedeze să acționeze responsabil

Această întâlnire, anunţată în ultimul moment, are loc la cinci luni după criza libaneză care l-a determinat pe şeful statului francez să efectueze o vizită-fulger la Riad – de unde Saad Hariri şi-a anunţat demisia, spre surprinderea generală – pentru a discuta cu “MBS”.

Venirea în Franţa a premierului libanez, în zilele care au urmat vizitei lui Macron, a permis cel puţin temporar o diminuare a tensiunilor şi a deschis perspectiva unei ieşiri din criză, permiţându-le diverselor părţi să-şi păstreze imaginea.

Această mediere a fost salutată drept o ”lovitură diplomatică” din partea lui Emmanuel Macron.

Într-un semn al voinţei Libanului şi Arabiei Saudite de a arăta că acest episod s-a încheiat definitiv, Saad Hariri a difuzat pe contul său de Twitter, luni, o fotografie în care a pozat alături de “MBS” şi de regele Marocului Mohammed al VI-lea. ”Fără comentarii” a scris el.

Citește și : Myanmar : Şapte militari au fost condamnaţi la zece ani de închisoare pentru uciderea a zece musulmani rohingya

”Arabia Saudită este un partener foarte important al Libanului, aşa cum a arătat recenta contribuţie saudită la conferinţa” donatorilor Libanului, ptrintr-o linie de credit în valoare de un miliarde de dolari”, a anunţat la rândul său Palatul Elysée.

Acest împreumut nu a putut să intre în vigoare, în lipsa unui vot în Parlamentul libanez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.