Mohammed bin Salman nu va participa la un summit în Algeria, la sfatul medicilor

Publicat:

Puternicul prinţ moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, cunoscut sub numele de MBS, în vârstă de 37 de ani, nu va participa la un summit care va avea loc în Algeria, după ce medicii săi l-au sfătuit să nu călătorească, a anunţat preşedinţia algeriană duminică dimineaţă, scrie Washington Post, scrie news.ro .

Arabia Saudită nu a oferit informaţii despre comentariile Algeriei despre starea prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, care a ajuns rapid la putere sub tatăl său, regele Salman, în vârstă de 86 de ani.


Citește și : Scholz va efectua o vizită oficială în China la începutul lui noiembrie

Declaraţiile transmise în arabă şi franceză de Serviciul de presă din Algeria se refereau la o informaţie din biroul preşedintelui Abdelmadjid Tebboune despre un apel telefonic între acesta şi prinţul Mohammed.

În apel, prinţul Mohammed „şi-a cerut scuze pentru că nu poate participa la summitul arab care va avea loc la 1 noiembrie la Alger, în conformitate cu recomandările medicilor care îl sfătuiesc să nu călătorească”, se arată în comunicat.

„La rândul său, domnul preşedinte a spus că a înţeles situaţia şi a regretat impedimentul prinţului moştenitor, Alteţa Sa Emirul Mohammed Bin Salman, exprimându-şi dorinţele pentru sănătatea şi bunăstarea sa”.

Citește și : Kievul anunță că deţine controlul asupra a 88 de localităţi din regiunea Herson

O declaraţie a Agenţiei de Presă Saudită, administrată de stat, a recunoscut un apel între Tebboune şi prinţ, dar nu a oferit nicio informaţie despre sfatul medicilor. Acesta a spus doar că apelul se concentrează pe „aspectele relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări înfrăţite” şi pe posibila cooperare comună.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.