X

Moldovatransgaz comentează decizia luată de CSE

Moldovatransgaz comentează decizia luată de CSE

Moldovatransgaz vine cu un comentariu oficial în care menționează despre îndeplinirea cerințelor Legii cu privire la gazele naturale și a ordinului Comisiei pentru Situații de Urgență a Republicii Moldova.

„În conformitate cu cerințele legislației privind separarea, Moldovatransgaz și Vestmoldtransgaz au semnat un contract privind sistemul de transportare a gazelor naturale. Acest lucru a devenit posibil datorită numeroaselor întâlniri de lucru organizate cu reprezentanții companiilor, acționarii acestora și agenții guvernamentali”, se arată într-un comunicat, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Câte tancuri mai are Rusia?

Astfel, începând cu data de 19 septembrie 2023, Vestmoldtransgaz exploatarea sistemului de transport al gazelor pe o perioadă de cinci ani. De asemenea, va prelua contractele de mentenanță în derulare încheiate de Moldovatransgaz, asigurând continuitatea proceselor operaționale aferente infrastructurii de transport al gazelor naturale.

De menționat că prin semnarea acestui contract, Moldovatransgaz a asigurat implementarea procesului de separare, îndeplinind cerințele actelor legislative și de reglementare actuale.

Moldovatransgaz comentează decizia luată de CSE

„Moldovatransgaz va continua operarea tehnică a segmentului transnistrean al GTS pe baza acordurilor de exploatare existente. În prezent, Vestmoldtransgaz și Moldovatransgaz sunt în faza de a discuta termenii contractului de întreținere a rețelelor de transport al gazelor naturale împrumutate de la compania noastră”, mai scrie în comunicatul de presă.

Amintim că rețelele de transport al gazelor din Republica Moldova vor fi operate de către Vestmoldtransgaz, deținută de Transgaz România și BERD. Decizia a fost aprobată astăzi, 5 septembrie, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Tags: Moldovatransgazrepublica moldovaVestmoldtransgaz
Categorii: EconomieȘtirile zilei