Moldovenii au comis mai puține infracțiuni în 2023

Publicat:

Moldovenii au comis mai puține infracțiuni în 2023

Conform datelor Ministerului Afacerilor Interne, în anul 2023, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 24 000 de infracțiuni, în scădere cu 10,4% comparativ cu anul 2022 și cu 24,3% comparativ cu anul 2019.

Citește și: Mai multe persoane au primit refuz de intrare în R. Moldova


Cel puțin așa arată datele Biroului național de Statistică. Potrivit sursei citate, rata infracționalității, în anul 2023, a constituit 96 infracțiuni la 10 mii de locuitori, comparativ cu 120 de infracțiuni în anul 2019.

Fiecare a șasea infracțiune este din categoria celor excepțional de grave, deosebit de grave și grave.

Din numărul total al infracțiunilor înregistrate 16 % au fost infracțiuni excepțional de grave, deosebit de grave și grave, inclusiv 2,6% au revenit infracțiunilor excepțional de grave și deosebit de grave, iar 13,4% celor grave.

Cele mai multe infracțiuni au fost înregistrate în mediul urban – 61,9%. Fiecare a 3-a infracțiune a fost înregistrată în municipiul Chișinău – 31,8%. Din numărul total de infracțiuni, în municipiul Bălți au fost înregistrate 5,4% din total infracțiuni, în Cahul – 3,2%, Orhei – 2,9% și Drochia – 2,3%.

De menționat că aproape fiecare a patra infracțiune înregistrată este comisă în locuri publice. Fiecare a doua infracțiune este din categoria infracțiunilor contra patrimoniului, iar aproape fiecare a șasea din domeniul transporturilor.

Pe parcursul anului trecuta a crescut cu 29,8% rata infracțiunilor militare, numărul infracțiuni contra familiei și minorilor a crescut cu 5,8% și numărul infracțiunilor ecologice – cu 4,6%.

În același timp, au fost înregistrate mai puține infracțiuni de corupție în sectorul privat (-40,0%), infracțiuni în domeniul transporturilor (-16,4%), infracțiuni contra libertății, cinstei și demnității persoanei (-15,3%).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în...

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme”

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme” Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, apreciază creșterea producției industriale cu 10% estimată...

Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota

Conflict cu în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei....

Atac cu cuţitul într-o gară din Bruxelles

Atac cu cuţitul într-o gară din Bruxelles O persoană a fost rănită în timpul unui atac cu armă albă comis luni dimineață în stația de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.