Moldovenii, despre o potențială unire cu România: Totul depinde de dorința oamenilor

Publicat:

Vloggerul român Cosmin Avram a venit la Chișinău într-o vacanță, unde a făcut o serie de vloguri despre moldoveni, viața în Chișinău și prețurile de aici. În unul dintre vlogurile publicate pe canalul său de YouTube, acesta a ieșit în stradă și a discutat cu moldovenii despre o potențială unire dintre România și R. Moldova.

În timp ce unii spun că „odată și odată o să se întâmple și o să se unească”, alți trecători au spus că nu și-ar dori unirea.


Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

Și unii tineri sunt de părere că ar fi oportun ca cele două țări să se unească pentru a putea călători mai ușor: „Dacă s-ar uni ar fi mai aproape una de alta și posibil așa să se dezvolte”.

„Este foarte probabil. Nu văd nimic rău în asta sau o problemă. Mulți moldoveni au pașapoarte românești. Văd în asta un sens”, spune un alt tânăr.

Persoanele mai în vârstă însă susțin că unirea nu ar aduce ceva favorabil niciuneia dintre țări: „Noi am fost cu România. Nici acolo nu este bine”.

„Nouă ne este bine așa, dumneavoastră așa. Cum suntem, așa e bine”, spune o bătrână.

„Ne desparte doar Prutul. Avem aceeași limbă, aceleași obiceiuri, dar totul depinde de dorința oamenilor. La momentul în care ne aflăm, unirea este departe”, spune o femeie.

Nici despre integrarea în UE bătrânii din Republica Moldova nu sunt convinși și spun că aceasta nu se va întâmpla.

Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Vloggerul i-a întrebat pe moldoveni și despre atitudinea lor față de vorbitorii de limbă rusă care locuiesc în țara noastră.

O femeie a spus că nu îi judecă și este alegerea fiecăruia să vorbească doar rusa și să nu învețe limba română.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia şi Ucraina au făcut schimb de câte 95 de prizonieri

Rusia şi Ucraina au făcut schimb de câte 95 de prizonieri Rusia şi Ucraina au făcut miercuri un schimb de prizonieri, câte 95 de fiecare...

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă Posibil candidat la alegerile prezidențiale din România, Mircea Geoană vine și confirmă o informație importantă: el se...

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică Zeci de mii de bariere au fost...

Delegaţia AUR, împotriva rezoluţiei PE privind sprijinul european pentru Ucraina

Delegaţia AUR, împotriva rezoluţiei PE privind sprijinul european pentru Ucraina Delegaţia AUR din Parlamentul European s-a poziţionat împotriva rezoluţiei privind sprijinul UE pentru Ucraina, adoptată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.