Moldovenii finanțează politicienii cu zeci de milioane

Publicat:

Moldovenii finanțează politicienii cu zeci de milioane

Anual, cetățenii Republicii Moldova finanțează, din bugetul de stat, partidele politice cu zeci de milioane de lei.

Citește și:Spînu despre criticile lui Ioniță: „A tăcut ca… nu mai spun”


Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat lista partidelor politice și cuantumul bugetar de care vor beneficia acestea în 2024.

Respectiv, de finanțare de la stat vor beneficia 42 de partide politice, care vor încasa per total suma de 53 985 000 de lei.

Cel mai multe alocări vor fi distribuite partidului de la guvernare – PAS, care va încasa de la bugetul de stat 26 361 088 de lei.

Socialiștii fostului președinte al țării, Igor Dodon, cercetat penal pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv trădare de Patrie, vor rupe din bugetul statului 8 750 479 de lei.

Alte 3 631 130 vor fi alocate partidului lui Usatîi – „Partidul Nostru”.  Partidul Comuniștilor, condus de fostul președinte Vladimir Voronin, va primi de la stat 2 653 634 de lei.

PSDE va încasa 2 207 481 lei, iar Platforma Demnitate și Adevăr va obține  1 662 942 de lei.

Partidul fostului premier, care a făcut pușcărie și este din nou cercetat penal – PLDM-ul lui Vlad Filat, va scoate din bugetul statului 1 105 979 de lei.

Și Partidul „Renașterea”, condus de fostul socialist Vasile Bolea, care este considerat un acolit al Partidului „Șor” scos în afara legii în vara anului trecut, va scoate din buzunarele cetățenilor 735 000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.