Moqtada Sadr cere închiderea ambasadei SUA de la Bagdad

Publicat:

Moqtada Sadr cere închiderea ambasadei SUA de la Bagdad

Influentul lider religios şiit irakian Moqtada Sadr şi-a reiterat marţi cererea de a închide ambasada SUA de la Bagdad, după un bombardament israelian asupra unei tabere de palestinieni strămutaţi, atac care a făcut zeci de morţi în sudul Fâşiei Gaza, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Reiterez cererea mea de a-l expulza” pe ambasadorul american din Irak şi de “a închide ambasada prin mijloace diplomatice, fără vărsare de sânge”, a declarat Sadr pe platforma X.


Citeşte şi: 20 de mii de elevi vor beneficia de rechizite din partea României – Stiripesurse.md

Moqtada Sadr a denunţat un “genocid” în Gaza şi “bombardarea taberelor (de strămutaţi) de la Rafah”, precum şi sprijinul american “ruşinos” acordat Israelului în războiul devastator de pe teritoriul palestinian, declanşat de un atac fără precedent comis de Hamas pe teritoriul israelian.

Moqtada Sadr cere închiderea ambasadei SUA de la Bagdad

Fostul şef al miliţiei care a luptat împotriva forţelor americane după invadarea Irakului în 2003 se bucură în continuare o importantă popularitate şi exercită o mare influenţă asupra politicii irakiene.

El a cerut deja la sfârşitul lui octombrie guvernului irakian să “închidă” ambasada americană de la Bagdad din cauza “sprijinului necondiţionat” al Washingtonului pentru Israel în războiul împotriva mişcării palestiniene Hamas.

Bombardamentul israelian asupra Rafah a făcut duminică seara 45 de morţi şi 249 de răniţi, potrivit Ministerului Sănătăţii al mişcării islamiste, şi a incendiat corturi ale palestinienilor dintr-o tabără de strămutaţi.

Moqtada Sadr cere închiderea ambasadei SUA de la Bagdad

Loviturile israeliene au suscitat un val de indignare pe plan internaţional, iar Consiliul de Securitate al ONU se va reuni marţi în regim de urgenţă.

La Bagdad, Ministerul Afacerilor Externe irakian a condamnat “actele criminale pe care continuă să le comită ocupantul (armata israeliană) în Fâşia Gaza” şi a îndemnat comunitatea internaţională să ia măsuri “de descurajare” şi să impună sancţiuni împotriva Israelului.

Toate formaţiunile politice irakiene susţin cauza palestiniană şi, la fel ca vecinul său Iran, inamicul înveterat al Israelului, Irakul nu recunoaşte statul israelian. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri Pentru ziua de miercuri, 24 iulie, meteorologii au anunțat temperaturi de până la 32 °C. Conform Serviciului Hidrometeorologic...

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru au depus...

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă În cadrul emisiunii СоловьевLive, deputatul moldovean Marina Tauber a...

Fosta directoare a ansamblului ‘Joc’, reacție după demisie: ‘Eu nu consider că am procedat contra legii’

Fosta directoare a ansamblului 'Joc', reacție după demisie: 'Eu nu consider că am procedat contra legii' „Eu nu consider că am procedat contra legii, cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.