Morawiecki: Invazia Rusiei din Ucraina este o ameninţare existenţială pentru pacea în Europa

Publicat:

Invazia Rusiei din Ucraina este o ameninţare existenţială pentru pacea în Europa, a declarat marţi premierul polonez Mateusz Morawiecki, potrivit Reuters, scrie agerpres.   

Ucraina a primit transporturi de arme de la state membre ale NATO pentru a putea rezista invaziei declanşate săptămâna trecută de armata rusă, în timp ce Occidentul a adoptat sancţiuni ample împotriva economiei ruse.


Citește și:  Kremlinul îl somează pe Zelenski: ‘Depuneţi armele şi nu vor mai fi victime!’

“Astăzi ne concentrăm pe situaţia din Ucraina, deoarece este o ameninţare existenţială pentru pacea în Europa”, a spus Morawiecki după o întâlnire la Bruxelles cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

El a mai afirmat că Polonia îşi doreşte adoptarea celor mai dure sancţiuni posibile împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea importului de cărbune.

“Sunt de părere că putem introduce un embargou asupra cărbunelui din Rusia mâine. Suntem pregătiţi pentru asta, vrem doar să obţinem cel mai rapid consimţământ posibil din partea Comisiei Europene”, a declarat Morawiecki.

Citește și : Volodimir Zelenski: Atacurile de la Harkov sunt TERORISM de STAT!

El a făcut totodată apel la Europa să nu mai cumpere gaz şi petrol din Rusia “într-o perspectivă de câteva luni”.

Morawiecki a mai spus presei că Polonia a propus adoptarea de sancţiuni şi împotriva Belarusului, aliatul Rusiei, cât mai repede posibil şi că şefa Comisiei Europene este de aceeaşi părere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atacuri masive asupra Ucrainei: Peste 80 de ținte aeriene identificate

Atacuri masive asupra Ucrainei: Peste 80 de ținte aeriene identificate În noaptea și dimineața zilei de 7 octombrie, Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat că...

Carne de tun! Rusia pierde tot mai mulți militari pe frontul din Ucraina

Carne de tun! Rusia pierde tot mai mulți militari pe frontul din Ucraina Până în prezent, cea mai sângeroasă lună pentru armata rusă a fost...

Ucraina a lovit cel mai mare terminal petrolier din Crimeea

Ucraina a lovit cel mai mare terminal petrolier din Crimeea Armata ucraineană a afirmat luni că a lovit în timpul nopţii "cel mai mare terminal...

Moldova va avea 16 secţii de votare în România

Moldova va avea 16 secţii de votare în România Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.