Moroșan: Toate acțiunile și declarațiile lui Usatîi reprezintă un semnal pentru serviciile speciale pentru a mă reține

Publicat:

Președintele organizației teritoriale a Partidului Socialiștilor din Bălți, Maxim Moroșan, susține că asupra sa se fac presiuni în încercarea de a-l izola în calitate de lider al fracțiunii socialiștilor în Consiliul municipal Bălți.

Și anume, pentru că poziția principială a fracțiunii se bazează pe lupta împotriva corupției și a cumătrismului. În opinia sa, toate acțiunile și declarațiile lui Renato Usatîi, lider al Partidului Politic Partidul Nostru, despre el și echipa sa reprezintă un semnal pentru serviciile speciale ale Republicii Moldova pentru a-l reține.


Citeşte şi: Costiuc este vehement: ‘Guvernarea și-a bătut joc de cetățeni’

Într-o conferință de presă la IPN, Maxim Moroșan a declarat că izolarea sa în calitate de lider al fracțiunii socialiștilor în Consiliul municipal Bălți se face pe motiv că toate acțiunile consilierilor PSRM de la Bălți se axează pe o activitatea transparentă a tuturor aleșilor locali și a angajaților Primăriei Bălți.

Maxim Moroșan sa s-a adresat mai multor misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, în care le atrage atenția asupra presiunii politice care se exercită asupra sa în calitate de politician începător.

„Cred că această dezordine politică din partea lui Renato Usatîi trebuie să se încheie. Acest lucru poate fi realizat doar într-un cadru legal. Acordăm două săptămâni pentru ca Renato să-și prezinte scuzele publice, și nu doar în raport cu mine, dar și cu frații, surorile, părinții, rudele tuturor celor pe care i-a menționat”, a mai spus Maxim Moroșan.

În aceeași conferință, el a făcut trimitere la declarațiile lui Renato Usatîi din 21 noiembrie, urmate de publicarea unor documente în care se invocă faptul că membrii echipei sale ar desfășura activități ilegale pe teritoriul altor state. „Acest document ridică mai multe semne de întrebări. În primul rând, care proveniența documentului? Cum a ajuns el la Renato Usatîi. Și în al treilea rând, însuși conținutul actului, care denigrează cetățenii onești și destoinici ai țării noastre”, precizează Maxim Moroșan

Citeşte şi: Deputații din Găgăuzia vor să iasă de sub ‘umbrela’ lui Ilan Șor

În legătură cu acest fapt, consilierul municipal a anunțat că sesizează Poliția, Serviciul de Informații și Securitate, Procuratura, precum și că depune o cerere de chemare în judecată.

„Solicităm un proces echitabil și pedepsirea vinovaților conform prevederilor legale, pentru calomniere și denigrare în spațiul public, fapt care ne lezează demnitatea și onoarea noastră și a cetățenilor Republicii Moldova. Le solicităm organelor competente să se expună asupra tuturor declarațiilor și a suspiciunilor nefondate ale unui om bolnav, cu o fantezie bolnavă, Renato Usatîi”, a afirmat Maxim Moroșan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propaganda rusă promovează ‘la greu’ o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi

Propaganda rusă promovează 'la greu' o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi Luni dimineață, autoritățile iraniene au confirmat moartea președintelui țării, Ebrahim Raisi, în...

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana Primăriţa din Budești, Nina Costiuc, ar fi fost șoferița care a avut...

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați Sute de motocicliști au fost sancționați de la începutul operațiunii „Motociclistul” – 8 aprilie. Citește și: Consilierii PAS cer atragerea...

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă Un minor de 17 ani a fost transportat la spital, după ce acum câteva zile ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.