Moscova ameninţă companiile străine cu arestări şi confiscarea de active

Publicat:

Autorităţile de la Moscova, care deja şi-au înăsprit tonul faţă de companiile străine ce doresc să se retragă din Rusia, le-au ameninţat în mod direct pe unele dintre ele, avertizându-le în legătură cu eventuale arestări sau cu confiscarea activelor lor, relatează Wall Street Journal, citat luni de AFP, potrivit agerpres.

Potrivit articolului publicat duminică de cotidianul american, procurorii ruşi au emis avertismente prin apeluri telefonice, scrisori sau vizite, destinatarii fiind companii din toate sectoarele, printre care Coca-Cola, McDonald’s, Procter&Gamble, IBM şi Yum Brands, grupul-mamă al lanţurilor de restaurante KFC şi Pizza Hut.


Citeşte şi: Coaliţia de stânga câştigă alegerile din Columbia – Black News

La câteva ore după publicarea articolului, ambasada Rusiei la Washington a dezminţit acuzaţiile.

”Această ştire din Wall Street Journal este o pură ficţiune”, a scris ambasada într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook, dând asigurări că interesele comerciale americane nu sunt ”batjocorite” pe piaţa rusă ”nici chiar în situaţia cea mai dificilă”.

”Decizia de a-şi continua activităţile antreprenoriale în ţara noastră le revine integral americanilor”, a susţinut ambasada Rusiei în SUA, care a denunţat o ”isterie rusofobă”.

Citeşte şi: Rusia, FORŢATĂ să plătească în ruble datoria externă – Black News

După începerea invaziei ruse în Ucraina, guvernele occidentale au impus sancţiuni economice fără precedent contra Rusiei, iar numeroase companii au anunţat retragerea de pe piaţa rusă sau suspendarea activităţilor lor în Rusia.

Parchetul rus a ordonat vineri un ”control strict” asupra companiilor străine care anunţaseră suspendarea activităţilor lor. El a avertizat că va monitoriza mai ales respectarea legislaţiei muncii. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru transpunerea noilor planuri de apărare

NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru transpunerea noilor planuri de apărare NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru...

Au rămas fără permis fiind surprinși că „zboară” pe traseu

Au rămas fără permis fiind surprinși că „zboară” pe traseu Un chișinăuian nu va mai putea conduce în următoarele trei luni de zile după ce...

Comisarul european pentru extindere vine la Chişinău

Comisarul european pentru extindere vine la Chişinău Mai mulți oficiali europeni, printre care și comisarul european pentru extindere și vecinătate, Oliver Varhelyi, vor veni miercuri...

VIDEO// Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric

Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric Peste 40 de rachete de diferite tipuri au fost lansate astăzi împotriva Ucrainei vecine,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.