Moscova anunță expulzarea a 45 de diplomaţi polonezi, ca măsură de retorsiune

Publicat:

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, vineri după-amiază, expulzarea a 45 de diplomaţi polonezi, ca ripostă la o decizie similară a Guvernului de la Varşovia, în contextul tensiunilor generate de intervenţia militară rusă în Ucraina, informează mediafax.

Ministerul de Externe de la Moscova l-a convocat vineri pe ambasadorul Poloniei, Krzysztof Kraevsky, pentru a-l înştiinţa că 45 de diplomaţi polonezi au fost declaraţi personae non gratae, informează agenţiile de presă Interfax şi Reuters. Diplomaţii expulzaţi sunt din cadrul Ambasadei Poloniei din Moscova, precum şi de la consulatele poloneze din Irkuţk, Kaliningrad şi Sankt-Petersburg.


Citește și : Creşte bilanţul negru după atacul de la Kramatorsk (VIDEO)! Printre zecile de morţi se află şi patru copii!

Ministerul rus de Externe i-a explicat ambasadorului Poloniei că este vorba despre “o acţiune de protest faţă de expulzarea fără motiv” a 45 de diplomaţi ruşi din Polonia, în luna martie.

Guvernul Poloniei a decis pe 23 martie expulzarea a 45 de diplomaţi ruşi suspectaţi de activităţi de spionaj. Decizia Poloniei a fost luată în contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Numeroase ţări europene, inclusiv Germania, Franţa, Italia şi Spania, au expulzat aproximativ 250 de diplomaţi ruşi de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

Citește și :  NATO este pregătită să furnizeze arme Ucrainei pentru câţiva ani

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.