Moscova are dubii în privința unui alt summit în format ‘Normandia’

Publicat:

Rusia şi-a exprimat îndoiala că următorul summit în aşa-zisul format ‘Normandia’ (Germania, Franţa, Ucraina şi Rusia), destinat reglementării conflictului din estul Ucrainei, ar putea avea loc în luna aprilie la Berlin, aşa cum s-a decis la reuniunea din decembrie trecut, a apreciat marţi ministrul de externe adjunct rus Andrei Rudenko, în opinia căruia Kievul a făcut prea puţin privind respectarea acordurilor încheiate la summitul anterior, potrivit dpa, transmite și agerpres.

Până în prezent a existat doar un singur schimb de prizonieri, a declarat Rudenko într-un interviu acordat marţi agenţiei de presă RIA Novosti. ‘Restul nu a fost îndeplinit’, a spus responsabilul diplomatic rus. ‘Comportamentul ucrainenilor în cadrul Grupului de contact şi declaraţiile Kievului suscită îndoieli că acest lucru va fi posibil până în aprilie’, a apreciat el.


Citește și: Procurorii americani cer ani grei de închisoare pentru Roger Stone

Ucraina şi separatiştii proruşi au convenit să retragă mai multe forţe armate de pe linia frontului, a spus Rudenko.

La summitul în format ‘Normandia’ de la începutul lunii decembrie a existat, de asemenea, un angajament privind acordarea unui statut special pentru regiunile Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei, unde rebelii proruşi luptă împotriva armatei ucrainene.

Citește și: Regimul de la Phenian ignoră sancțiunile și continuă să cumpere ‘la negru’ petrol, maşini de lux şi alcool

Aceste zone ar trebui să beneficieze de un statut special temporar care va intra în vigoare în ziua alegerilor din respectivele regiuni.

Fără progrese reale în implementarea acordurilor de la Paris, nu este posibil să vorbim despre o dată exactă pentru un nou summit în formatul ‘Normandia’, a spus Rudenko.

Ministrul apărării ucrainean, Andrii Zahorodniuk, a numit duminică alte trei aşa-numite zone de dezangajare pentru retragerea trupelor. Dar până acum acestea au fost doar propuneri care mai trebuie aprobate de separatişti, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.