Moscova se aşteaptă ca Statele Unite să prezinte două rapoarte antiruseşti împreună cu noua serie de sancțiuni (Serghei Riabkov)

Publicat:

O nouă serie de sancţiuni americane aşteptate împotriva Moscovei este o încercare de a influenţa
afacerile interne ale Rusiei înaintea alegerilor prezidenţiale, a declarat viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, citat sâmbătă de agenţia de presă Tass, preluată de Reuters.

Se aşteaptă ca Washingtonul să impună noi sancţiuni Rusiei cel mai devreme la începutul lunii februarie pentru presupusul ei amestec în alegerile prezidenţiale din 2016 în Statele Unite. Rusia a negat în mod repetat acest lucru, potrivit agerpres .


Moscova se aşteaptă ca Statele Unite să prezinte două rapoarte antiruseşti împreună cu aceste sancţiuni, a explicat Riabkov citat de agenţia oficială de presă rusă.

Citește și : India : O ambarcațiune s-a răsturnat în Marea Arabiei. Cel puțin patru elevi au murit

Potrivit lui Riabkov, unul dintre rapoarte va extinde probabil numărul de oficiali ruşi şi companii pe lista de sancţiuni, în timp ce celălalt va analiza dacă sancţiunile s-au dovedit până acum eficiente.

“Vedem aceasta ca încă o încercare de a ne influenţa situaţia internă, mai ales înainte de alegerile prezidenţiale”, a subliniat el.

Rusia va desfăşura alegerile prezidenţiale pe 18 martie şi preşedintele Vladimir Putin este de aşteptat să câştige un alt mandat de şase ani.

În august, preşedintele SUA Donald Trump a semnat un nou pachet de sancţiuni elaborate de parlamentari americani. Noua legislaţie limitează de asemenea capacitatea lui Trump de a ridica orice sancţiune împotriva Rusiei.

Primele sancţiuni americane împotriva Rusiei au fost impuse în 2014 pentru rolul Moscovei în criza ucraineană şi pentru anexarea Crimeii. Uniunea Europeană a impus de asemenea sancţiuni împotriva Moscovei, determinând-o să ia măsuri de retorsiune interzicând importurile de produse alimentare din ţările ce sancţionează Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați Guvernul a aprobat un regulament care prevede că părinții vor putea contribui financiar, benevol, necondiționat și...

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamna lui 2024,...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor Un bărbat de 27 de ani din Ialoveni, a fost trimis în...

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.