Moscova consideră incidentele din Transnistria o încercare de atragere a acestei regiuni în conflictul din Ucraina

Publicat:

Rusia consideră incidentele recente din regiunea separatistă Transnistria a Republicii Moldova drept o tentativă de a atrage această regiune în conflictul mai amplu din Ucraina, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol au instituit cod roşu de alertă teroristă după producerea mai multor explozii în cursul zilelor de luni şi marţi. Liderul separatiştilor, Vadim Krasnoselski, a dat vina pe anumite grupări care au venit din Ucraina şi a îndemnat la reţinere pentru a evita izbucnirea unui conflict militar.


Citeşte şi: Fiul lui Benazir Bhutto este noul ministru de externe în Pakistan – Black News

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia încearcă să destabilizeze Transnistria, care se învecinează cu sud-vestul Ucrainei, pentru a pleda apoi pentru intrarea trupelor Moscovei în această zonă prorusă.

De asemenea, reprezentanta diplomaţiei ruse a spus că ţări occidentale cer în mod deschis Ucrainei să atace Rusia şi a avertizat că Occidentul ar trebui să ia în serios Moscova atunci când aceasta afirmă că loviturile asupra teritoriului rus vor conduce la un răspuns.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a comentat remarcile ministrului de externe britanic Liz Truss privind înarmarea Ucrainei, a declarat că a oferi armament greu Kievului ameninţă securitatea continentului european.

“Această tendinţă de a inunda Ucraina cu arme, în special cu armament greu, reprezintă acte care ameninţă securitatea continentului şi provoacă instabilitate”, a afirmat Peskov.

Rusia a raportat miercuri o serie de explozii în sudul ţării şi un incendiu la un depozit de muniţii aflat la circa 20 de kilometri de frontiera sa cu Ucraina.

Pe de altă parte, Zaharova a acuzat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) că transmite serviciilor secrete occidentale şi ucrainene informaţii despre localizarea forţelor ruse şi proruse.

Citeşte şi: Flota rusă din Marea Neagră poate încă lovi ţinte din Ucraina – Black News

Ea a menţionat că anchetatorii din autoproclamata ‘Republică Populară Doneţk’, care este susţinută de Moscova, vor furniza dovezi suplimentare în această privinţă.

OSCE are o misiune de monitorizare în estul Ucrainei, unde separatiştii sprijiniţi de Moscova luptă contra armatei ucrainene începând din 2014, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia a lovit dimineața aceasta Hidrocentrala din Kiev. Există vreo amenințare de prăbușire?

Rusia a lovit dimineața aceasta Hidrocentrala din Kiev. Există vreo amenințare de prăbușire? În timpul unui bombardament masiv pe 26 august, forțele ruse au atacat...

Aeroportul din Saratov, sudul Rusiei, a ridicat restricţiile

Aeroportul din Saratov, sudul Rusiei, a ridicat restricţiile Aeroportul regional din Saratov, sudul Rusiei, a ridicat la ora locală 09.30 (05.30 GMT) restricţiile de zbor...

Zelenski: Rusia a lansat peste 100 de rachete și drone asupra Ucrainei, provocând daune semnificative infrastructurii civile

Zelenski: Rusia a lansat peste 100 de rachete și drone asupra Ucrainei, provocând daune semnificative infrastructurii civile În dimineața zilei de 26 august, Rusia,...

O rachetă rusească a lovit rezervorul de apă din Kiev pe râul Nipru

O rachetă rusească a lovit rezervorul de apă din Kiev pe râul Nipru O rachetă lansată de forțele rusești asupra Ucrainei a lovit rezervorul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.