Motivul pentru care un român și-a dat în JUDECATĂ fiul și i-a cerut banii plătiți pentru facultate

Publicat:

Motivul pentru care un român și-a dat în JUDECATĂ fiul și i-a cerut banii plătiți pentru facultate

Un bărbat din Iași și-a dat fiul în judecată, ca să-și recupereze banii pe care i-a dat băiatului pentru facultate.

Dan, bărbatul din Iași, a fost obligat printr-o sentință judecătorească din 2018 să plătească pensia de întreținere pentru fiul său, Cristian, potrivit stiripesurse.


Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Acum, el solicită returnarea sumei plătite, argumentând că fiul său nu și-a continuat studiile după liceu.

Mărul discordiei

În 2018, Judecătoria a emis o hotărâre definitivă în 2020, prin care Dan era obligat să plătească pensia de întreținere pentru fiul său, Cristian.

Această obligație financiară a dus la executarea silită a tatălui, căruia i-a fost reținută suma de 27.000 de lei.

După absolvirea liceului în iunie 2019, Cristian s-a înscris la două facultăți: Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) și Facultatea de Informatică.

Totuși, el a fost exmatriculat de la ambele instituții pentru neprezentarea la cursuri și examene, ceea ce a determinat tatăl să ceară returnarea a 21.400 de lei, susținând că fiul nu mai urma studii, conform publicației locale Ziarul de Iași.

Decizia judecătorilor din Iași

Magistrații Judecătoriei au respins cererea ieșeanului, argumentând că tânărul s-a retras oficial de la FEAA în octombrie 2020 și de la Informatică în aprilie 2021.

Astfel, pensia de întreținere plătită pentru perioada iulie 2019 – august 2020 a fost considerată justificată, deoarece Cristian era încă student, chiar dacă nu participa activ la cursuri.

Tribunalul a menținut această decizie, subliniind că statutul de student nu este condiționat de prezența la cursuri.

Dan a contestat decizia la Curtea de Apel Iași

Nemulțumit de deciziile anterioare, tatăl a contestat hotărârea la Curtea de Apel, invocând comunicările verbale primite de la secretariatele facultăților, conform cărora fiul său nu participa la cursuri și nu promova examene.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

Judecătorii au considerat, însă, că nu e suficientă această declarație a tatălui. Magistrații Tribunalului s-au raportat și ei la actele din dosar și au argumentat că statutul de student nu este condiționat de prezența efectivă la cursuri.

Curtea de Apel urmează să decidă asupra recursului, stabilind dacă tatăl are dreptul să recupereze suma plătită sau dacă obligația de întreținere a fost corect aplicată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Festivalul „Te Salut, Chișinău!”

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Festivalul „Te Salut, Chișinău!” Festivalul „Te Salut, Chișinău!” începe vineri, la ora 19.00, pe strada pietonală Eugen Doga din capitală....

Doi călători, depistați în flux cu documente falsificate

Doi călători, depistați în flux cu documente falsificate În cadrul unui control suplimentar, polițiștii de frontieră au descoperit asupra unui cetățean al Siriei, dar și...

O jurnalistă italiancă condamnată să-i plătească despăgubiri Giorgiei Meloni după ce-i ironizează ‘talia mică’

O jurnalistă italiancă condamnată să-i plătească despăgubiri Giorgiei Meloni după ce-i ironizează 'talia mică' O jurnalistă italiancă, Giulia Cortese, care a ironizat pe Internet ”talia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.