Mozambic : Numărul victimelor ar putea creşte după ce inundaţiile au lăsat în urmă un lac uriaş

Publicat:

Echipele de salvare din Mozambic se tem că alte câteva mii de persoane ar putea fi victime ale inundaţiilor care au lăsat în urmă un lac de 125 de kilometri în această ţară din Africa, lovită de ciclonul Idai, potrivit DPA, scrie Agerpres.

Furtuna a lovit ţărmul în apropierea localităţii Beira în data de 14 martie, provocând valuri înalte şi inundaţii masive, precum şi acumularea unui cantităţi masive de apă într-o regiune unde locuiesc sute de mii de persoane.


Citește și : UE27 se orientează spre o respingere a datei de 30 iunie pentru amânarea Brexitului (surse diplomatice)

În regiunea Buzi, în apropiere de Beira, oraş grav afectat, s-a format un lac cu o lungime de 125 de kilometri şi 11 metri adâncime, a spus joi Pedro Matos, coordonatorul echipelor de intervenţie rapidă din cadrul Programului Alimentar Mondial (WFP) în Mozambic.

“Fie au reuşit să se refugieze, fie numărul victimelor este foarte mare”. În acest moment, salvatorii participă la operaţiunile de salvare, a adăugat acesta.

Idai, un ciclon de categoria 4, ar putea fi cauza unuia dintre cele mai mari dezastre provocate de un ciclon la sud de Ecuator, potrivit Organizaţiei Meteorologice Mondiale (WMO). Ciclonul a provocat distrugeri mai multor ţări din regiune.

Pe căile navigabile interioare din Beira, nivelul apelor continuă să crească din cauza precipitaţiilor îndelungate. Cel mai probabil, sute de persoane s-au refugiat pe acoperişurile clădirilor sau în vârfurile copacilor, precizează ONU.

Potrivit autorităţilor din acest stat situat în sud-estul Africii, cel puţin 200 de persoane şi-au pierdut viaţa până acum. Luni, autorităţile guvernamentale au spus că se tem că numărul deceselor ar putea ajunge la 1.000.

Echipele de salvatori estimează că un număr de până la 400.000 de persoane vor rămâne temporar fără locuinţe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.