X

Munchen: Popșoi a discutat cu un oficial american desprea aderarea la UE

Popșoi a discutat cu un oficial american desprea aderarea la UE

Progresele înregistrate de Republica Moldova în avansarea procesului de aderare la Uniunea Europeană, situația de securitate din regiune și sprijinul SUA pentru modernizarea țării au fost subiectele discutate de ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, în cadrul unei întrevederi la München cu James O’Brien, asistentul Secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, scrie moldova1.md.

Citeşte şi: Un fost informator al FBI a fost inculpat pentru că a minţit în legătură cu fiul lui Biden – Stiripesurse.md

Potrivit ministrului de Externe, în cadrul întrevederii s-a discutat despre relațiile bilaterale și despre importanța reuniunii Dialogului Strategic pentru aprofundarea parteneriatului Republica Moldova – Statele Unite ale Americii, care va avea loc în primăvara anului curent, la Washington.

Popșoi a discutat cu un oficial american desprea aderarea la UE

„Am mulțumit pentru suportul oferit țării noastre de către SUA în toate domeniile de importanță strategică”, se arată în mesajul oficialului.

Totodată, oficialul moldovean anunță că James O’Brien a apreciat reformele implementate de autoritățile Republicii Moldova și a dat asigurări că SUA va susține parcursul european al țării noastre.

Tags: James O’BrienMihai PopşoiMunchenSUAuniunea europeana
Politică