Musk vrea să transforme X într-o rețea cu ‘de toate’, inclusiv cumpărături

Publicat:

Musk vrea să transforme X într-o rețea cu ‘de toate’, inclusiv cumpărături

Elon Musk vrea să transforme X, rețeaua de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter, într-o „aplicație pentru orice”. O astfel de rețea ar cuprinde mesagerie privată, consum de știri, cumpărături și chiar operațiuni bancare. În China, WeChat îndeplinește acest rol, iar Musk a vorbit public despre replicarea acestui model folosind X în alte țări, potrivit unei analize realizate de Bloomberg.

”Plățile se află în centrul acestei idei de aplicație universală. Dacă nu puteți trimite sau cheltui bani pe X, nu veți putea face totul. De fapt, nu veți putea face multe lucruri. Musk știe acest lucru, bineînțeles, motiv pentru care construiește un produs de plăți în cadrul X”, se arată în analiza citată, care se bazează pe solicitările oficiale către autorități pentru a obține licențe intermediere financiară în toate cele 50 de state americane, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale


Aceste documente au oferit o imagine a ceea ce urmează să se întâmple: o funcție de plăți asemănătoare cu Venmo, care le va permite utilizatorilor să stocheze bani în conturile lor X pentru a face cumpărături și transferuri peer-to-peer cu ușurință. Musk a vorbit chiar despre oferirea unui „randament extrem de ridicat” la solduri pentru a-i încuraja pe oameni să lase bani în contul X.

X a primit licențe de plată în 28 de state până în prezent, cu planuri de extindere la nivel internațional la scurt timp după ce va deveni operațional în SUA. Până când oamenii vor începe, în cele din urmă, să trimită bani prietenilor lor prin X, vor mai trece câțiva ani.

Complexitatea tehnică și birocrația de reglementare vor fi partea ușoară, pentru că adevărata provocare va fi ca publicul să fie convins că X este o bancă. Pentru o mare parte din ultimele două decenii, X a fost o aplicație pentru a urmări știrile și bârfele, pentru a vedea cum vedetele se fac de râs sau pentru a critica politicieni. Nu a fost niciodată un loc pentru a face cumpărături, pentru a-ți plăti datoriile către prieteni sau pentru a păstra economiile.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Și alții au încercat ani de zile, fără succes, să transforme aplicațiile de mesagerie în „WeChat al Occidentului”, inclusiv Mark Zuckerberg de la Meta, care are la dispoziție nu unul, ci două servicii de mesagerie cu un miliard de utilizatori, Messenger și WhatsApp.

Una dintre probleme este că lumea pare să se simtă foarte bine folosind aplicații diferite, specializate, pentru nevoi diferite, specializate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.