Muzeul Grevin din Paris renunţă la statuia din ceară a lui Putin

Publicat:

Muzeul Grevin din Paris a anunţat marţi că a renunţat la statuia din ceară a preşedintelui rus Vladimir Putin în semn de protest faţă de invadarea Ucrainei şi după ce lucrarea a fost avariată de un grup de vizitatori pe durata weekendului trecut, informează Reuters, potrivit agerpres

Statuia, care a fost creată în anul 2020, a fost transportată într-un depozit până la noi dispoziţii, iar reprezentanţii muzeului parizian analizează posibilitatea de a o înlocui cu statuia din ceară a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.


Citește și:  Kremlinul îl somează pe Zelenski: ‘Depuneţi armele şi nu vor mai fi victime!’

“Astăzi, nu mai este posibil să expunem un personaj ca el… pentru prima dată în istoria muzeului retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice aflate în curs de desfăşurare”, a declarat directorul Muzeului Grevin, Yves Delhommeau, pentru postul radiofonic France Bleu.

Weekendul trecut, statuia a fost atacată de mai mulţi vizitatori şi pare în prezent desfigurată, a precizat directorul muzeului parizian.

“Ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat, noi şi angajaţii noştri nu dorim să fim nevoiţi să refacem în fiecare zi coafura şi aspectul general al statuii”, a adăugat Yves Delhommeau.

Un purtător de cuvânt al Muzeului Grevin a spus că deocamdată nu sunt cunoscute circumstanţele în care statuia lui Putin ar putea fi reintrodusă în circuitul expoziţional.

Întrebat despre opţiunile avute în vedere pentru a înlocui statuia lui Putin, expusă între statuia preşedintelui american Joe Biden şi cea a preşedintelui chinez Xi Jinping, Yves Delhommeau a spus că acel loc gol ar putea fi ocupat de o statuie din ceară a lui Volodimir Zelenski.

Citește și : Volodimir Zelenski: Atacurile de la Harkov sunt TERORISM de STAT!

“Poate statuia preşedintelui Zelenski ar putea să-i ia locul… el a devenit un erou pentru faptul că a rezistat şi nu a fugit din ţara lui. Ar putea foarte bine să aibă un loc în rândul marilor bărbaţi din istorie şi din zilele noastre”, a precizat directorul francez.

În 2014, după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, o femeie care a protestat topless în Muzeul Grevin, având scris pe sâni, cu vopsea, mesajul “Kill Putin” (“Omorâţi-l pe Putin”), a înjunghiat statuia din ceară a preşedintelui rus şi i-a zdrobit craniul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Adevăratul pericol pe care Trump l-ar putea reprezenta pentru Ucraina

Adevăratul pericol pe care Trump l-ar putea reprezenta pentru Ucraina Acceptarea condiției Rusiei ca Ucraina să fie neutră ar putea lăsa țara la mila Moscovei. Ce...

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk Armata rusă a afirmat marţi că a cucerit un nou sat în regiunea Doneţk...

Localităţile strategice din Ucraina cad una după alta în mâinile ruşilor

Localităţile strategice din Ucraina cad una după alta în mâinile ruşilor Armata rusă a revendicat marţi ocuparea unei noi localităţi în provincia Doneţk din estul...

Rușii sapă tranșee în jurul centralei nucleare din Zaporojie pe care au capturat-o – studiu

Rușii sapă tranșee în jurul centralei nucleare din Zaporojie pe care au capturat-o - studiu Soldații ruși sapă tranșee în apropierea centralei nucleare din Zaporojie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.