Muzeul Metropolitan din New York îşi redeschide porţile pentru vizitatori

Publicat:

Celebrul Muzeu Metropolitan de Artă din New York (The Met) urmează să se redeschidă la 25% din capacitate începând cu 29 august, a anunţat miercuri instituţia, potrivit DPA şi agerpres.

Muzeul şi-a închis porţile în data de 13 martie ca parte din eforturile administraţiei oraşului de a ţine sub control transmiterea noului coronavirus. Instituţia nu a mai fost închisă pentru mai mult de trei zile de mai bine de un secol.


Citeşte: Un avion de recunoaştere S-A PRĂBUŞIT în Turcia! 7 oameni au murit!

”Poate că acum, mai mult ca oricând, Muzeul poate fi un memento al puterii spiritului uman şi al capacităţii pe care arta o are de a aduce alinare, a inspira puterea de a rezista şi a ne ajuta să ne înţelegem mai bine unii pe alţii şi lumea din care facem parte”, a precizat preşedintele Met, Daniel Weiss, într-un comunicat de presă.

Clădirea somptuoasă de pe Fifth Avenue care adăposteşte muzeul urmează să fie deschisă de joi până luni în fiecare săptămână, toţi vizitatorii şi angajaţii având obligativitatea de a purta măşti şi de a respecta distanţarea fizică.

Vor fi puse în aplicare proceduri sporite de curăţenie, iar garderoba nu va fi deschisă, potrivit muzeului.

Citeşte şi: POTOP în Sicilia (VIDEO)! Cele mai puternice ploi din istorie au luat viaţa oamenilor!

New York, unul dintre epicentrele epidemiei de coronavirus de pe teritoriul Statelor Unite, a înregistrat recent o reducere semnificativă a ratelor de infectare şi îşi redeschide treptat activităţile economice.

Alte instituţii culturale din oraş, printre care teatrele de pe Broadway, Metropolitan Opera şi Filarmonica din New York, au exclus posiblitatea redeschiderii până cel puţin la sfârşitul anului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BCS vrea o comisie specială pentru identificarea măsurilor de depășire a crizei în agricultură

BCS vrea o comisie specială pentru identificarea măsurilor de depășire a crizei în agricultură Comuniștii și socialiștii solicită instituirea unei comisii parlamentare speciale pentru identificarea...

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina în schimbul gazului furnizat de partea ucraineană,...

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat Proiectul Republicii Moldova, care a fost depus împreună cu colegii din România și din...

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă Guvernul a dispus alocarea banilor din Fondul de Urgență pentru susținerea populației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.