X

Nagacevschi, despre decizia CC privind cazul lui Stoianoglo: Reformatorii de la PAS sunt un dezastru pentru țară

După ce Curtea Constituțională a declarat că articolul în baza căruia a fost evaluat Alexandr Stoianoglo în calitate de procuror general a fost neconstituțional, fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a venit cu o reacție. Potrivit acestuia, Stoianoglo „este procurorul general al Republicii Moldova, iar reformatorii de la PAS sunt un dezastru pentru țară”.

„Soluția Curții Constituționale de astăzi pe cazul Stoianoglo este un act important pentru viitorul rechizitoriu (act de învinuire penală) împotriva „reformatorilor” PAS”, susține Nagacevschi pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Acesta scrie că „Maia Sandu și „reformatorii” PAS, sunt un dezastru pentru țară, iar Stoianoglo este procurorul general al Republicii Moldova”.

„Nu va mai dura mult și veți ajunge la urna de gunoi a istoriei politice a țării. Mulți dintre voi veți fi atrași la răspundere penală pentru acțiuni arbitrare”, a mai scris fostul ministrul al Justiției.

Amintim că după ce avocații fostului procuror general au depus o sesizare la CC privind cazul acestuia, Curtea Constituțională a declarat că articolul în baza căruia acesta a fost evaluat a fost neconstituțional.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

De menționat că, pe data de 30 octombrie, și Alexandr Stoianoglo a mers în instanță cu o contestare.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcție din cauza acuzațiilor privind îmbogățirea ilicită, fiind reținut pe 5 octombrie 2021.

Tags: Curtea ConstitutionalaFadei NagacevschiMoldovaPAS
Categorii: JustiţieȘtirile zilei