Najib Mikati, desemnat premier al Libanului

Publicat:

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, l-a desemnat, luni după-amiază, pe Najib Mikati în funcţia de prim-ministru, în contextul impasului politic de la Beirut, informează Agenţia France-Presse şi site-ul 20minutes.fr , informează mediafax.

În cursul consultărilor cu liderii partidelor parlamentare, Najib Mikati, care a mai fost prim-ministru, a primit susţinerea a 72 de membri ai Parlamentului de la Beirut.


Citește și : SUA vor continua raidurile aeriene în sprijinul trupelor afgane dacă talibanii nu-şi opresc ofensiva

Saad Hariri a anunţat pe 15 iulie că renunţă la eforturile de a forma o majoritate parlamentară, la nouă luni de la desemnarea pentru postul de prim-ministru.

Anterior, premier-desemnat Moustapha Adib a eşuat în eforturile de a obţine sprijin parlamentar pentru formarea guvernului.

Libanul este condus în prezent de Guvernul interimar al premierului Hassan Diab, care gestionează doar afacerile curente ale ţării.

Libanul se confruntă cu o criză economică şi socială masivă, amplificată de explozia produsă pe 4 august 2020 în zona portuară din Beirut. Deflagraţia s-a soldat cu peste 210 morţi şi mii de răniţi şi a provocat daune majore în multe cartiere din Beirut.

Citește și : SUA merg în direcția greșită în ce privește COVID-19, avertizează Fauci

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.