Narendra Modi împlineşte 71 de ani, iar autorităţile vor să vaccineze zeci de milioane de indieni de ziua lui

Publicat:

Premierul indian Narendra Modi a împlinit vineri 71 de ani, zi în care autorităţile plănuiesc să depăşească recordul la vaccinări într-o singură zi, iar partidul său a organizat evenimente care includ tabere de donare de sânge şi distribuţia de provizii către orfani, săraci şi azilele de bătrâni, relatează DPA, potrivit agerpres.

Partidul Janata Party (BJP) a tipărit 50 de milioane de felicitări cu imaginea lui Modi şi mesajul “mulţumesc” care îi vor fi trimise prin poştă de lucrătorii formaţiunii şi de susţinătorii din toată India, a relatat presa internă.


Citeşte şi: Ucraina, vecina României, se prăbușește din cauza politicii dezastruoase a președintelui Zelensky! – Black News

India a administrat un număr record de 18 milioane de vaccinuri până seara, potrivit site-ului guvernului. Demersul, care a ajuns la cifra impresionantă de 42.000 de inoculări pe minut, va duce probabil la depăşirea bornei de 25 de milioane de vaccinuri într-o singură zi, susţin oficiali locali.

Programul BJP include organizarea de expoziţii privind viaţa lui Modi, concursuri de cultură generală şi târguri pentru a prezenta realizările guvernului, se menţionează într-un comunicat al partidului.

Programul se va încheia pe 7 octombrie, ziua în care Modi a devenit ministru şef în statul Gujarat pentru prima dată în 2001.

Citeşte şi:Franţa ANULEAZĂ o gală la Washington, după ce a pierdut ‘contractul secolului’ – Black News

BJP sărbătoreşte ziua de naştere a lui Modi în fiecare an ca Seva Diwas sau ziua serviciului pentru cetăţean. Manifestările ample din acest an au loc într-un moment în care popularitatea lui Modi pare să fi scăzut, potrivit unui sondaj recent făcut public de grupul media India Today.

Modul în care guvernul a gestionat criza COVID-19 şi şomajul au fost invocate drept principale motive pentru scăderea drastică de popularitate a lui Modi, deşi se află în continuare pe primul loc în topul celor pe care populaţia i-ar dori în fruntea statului.

Partidul Congresului naţional indian din opoziţie a lansat un apel pe Twitter ca aniversarea lui Narendra Modi să fie marcată ca ziua naţională a şomajului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.