NASA difuzează din greșeală o simulare a unor astronauți aflați în dificultate pe stația spațială

Publicat:

NASA difuzează din greșeală o simulare a unor astronauți aflați în dificultate pe stația spațială

NASA a difuzat miercuri, din greșeală, o simulare în care astronauții sunt tratați pentru boala de decompresie pe Stația Spațială Internațională (ISS), ceea ce a provocat speculații privind o situație de urgență în postările de pe rețelele de socializare.

În jurul orei 17:28, ora centrală a SUA (2228 GMT), canalul YouTube live al Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale (NASA) a difuzat un sunet care indica faptul că un membru al echipajului se confruntă cu efectele bolii de decompresie (DCS), a precizat NASA pe contul său oficial ISS X, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

O voce feminină le cere membrilor echipajului să verifice pulsul comandantului și să-i ofere oxigen, precizând ulterior că prognosticul său este „fragil”, potrivit unor copii ale înregistrării audio postate pe rețelele de socializare. NASA nu a verificat înregistrările și nici nu a republicat înregistrarea audio.

Mai mulți pasionați au postat un link către înregistrarea audio pe X, împreună cu avertismente că există o urgență gravă pe ISS.

„Această înregistrare audio a fost direcționată greșit din greșeală de la o simulare în curs de desfășurare în care membrii echipajului și echipele de la sol se antrenează pentru diverse scenarii în spațiu și nu are legătură cu o urgență reală”, se arată în postarea de pe contul ISS.

„Nu există nicio situație de urgență în curs la bordul Stației Spațiale Internaționale”, a adăugat acesta.

DCS, care este cauzată de bule de azot sau de alte gaze în fluxul sanguin din cauza unei schimbări a presiunii atmosferice, poate afecta sistemul nervos central și este potențial mortal. Este cunoscută în mod obișnuit sub numele de „the bends”.

Canalul de YouTube al NASA pentru ISS – în momentul în care a fost difuzat din greșeală materialul audio – afișează acum un mesaj de eroare care spune că transmisia a fost întreruptă.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST, documentează un caz de tentativă...

Migraţia, securitatea comună, războiul din Gaza – în mesajele de felicitare ale liderilor mondiali pentru Keir Starmer

Migraţia, securitatea comună, războiul din Gaza - în mesajele de felicitare ale liderilor mondiali pentru Keir Starmer Securitatea, migraţia şi războiul din Gaza s-au numărat...

Fermierii din mai multe raioane au fost consultați cu privire la crearea camerelor agricole

Fermierii din mai multe raioane au fost consultați cu privire la crearea camerelor agricole Fermierii și agricultorii din mai multe raioane au fost consultați cu...

89 de imigranţi ilegali au murit înecaţi în largul Mauritaniei

89 de imigranţi ilegali au murit înecaţi în largul Mauritaniei Aproximativ 90 de migranţi au murit luni în naufragiul ambarcaţiunii lor în largul coastelor Mauritaniei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.