X

NASA difuzează din greșeală o simulare a unor astronauți aflați în dificultate pe stația spațială

NASA difuzează din greșeală o simulare a unor astronauți aflați în dificultate pe stația spațială

NASA a difuzat miercuri, din greșeală, o simulare în care astronauții sunt tratați pentru boala de decompresie pe Stația Spațială Internațională (ISS), ceea ce a provocat speculații privind o situație de urgență în postările de pe rețelele de socializare.

În jurul orei 17:28, ora centrală a SUA (2228 GMT), canalul YouTube live al Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale (NASA) a difuzat un sunet care indica faptul că un membru al echipajului se confruntă cu efectele bolii de decompresie (DCS), a precizat NASA pe contul său oficial ISS X, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

O voce feminină le cere membrilor echipajului să verifice pulsul comandantului și să-i ofere oxigen, precizând ulterior că prognosticul său este „fragil”, potrivit unor copii ale înregistrării audio postate pe rețelele de socializare. NASA nu a verificat înregistrările și nici nu a republicat înregistrarea audio.

Mai mulți pasionați au postat un link către înregistrarea audio pe X, împreună cu avertismente că există o urgență gravă pe ISS.

„Această înregistrare audio a fost direcționată greșit din greșeală de la o simulare în curs de desfășurare în care membrii echipajului și echipele de la sol se antrenează pentru diverse scenarii în spațiu și nu are legătură cu o urgență reală”, se arată în postarea de pe contul ISS.

„Nu există nicio situație de urgență în curs la bordul Stației Spațiale Internaționale”, a adăugat acesta.

DCS, care este cauzată de bule de azot sau de alte gaze în fluxul sanguin din cauza unei schimbări a presiunii atmosferice, poate afecta sistemul nervos central și este potențial mortal. Este cunoscută în mod obișnuit sub numele de „the bends”.

Canalul de YouTube al NASA pentru ISS – în momentul în care a fost difuzat din greșeală materialul audio – afișează acum un mesaj de eroare care spune că transmisia a fost întreruptă.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Tags: astronautiISSNASAStația Spațială
Diverse