NATO va aproba în iulie un pachet ”foarte solid” de sprijin pentru Ucraina

Publicat:

NATO va aproba în iulie un pachet ”foarte solid” de sprijin pentru Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat vineri că la summitul liderilor NATO care va avea loc la Washington în iulie va fi aprobat un pachet de sprijin “foarte solid” pentru Ucraina, informează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Veţi vedea şi un pachet foarte solid pentru Ucraina şi acesta va fi şi un element al summitului”, a declarat Blinken în prezenţa secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, înainte de începerea sesiunii de lucru a reuniunii informale a miniştrilor de externe ai alianţei care se încheie vineri la Praga.


Citeşte şi: Trump, primul fost preşedinte găsit vinovat de un tribunal penal – Stiripesurse.md

Este de aşteptat ca pachetul de sprijin pentru Ucraina, care va fi aprobat la summitul de la Washington, să acorde organizaţiei transatlantice un rol mai mare în coordonarea aprovizionării cu echipamente şi instruire militară.

NATO va aproba în iulie un pachet ”foarte solid” de sprijin pentru Ucraina

Până în prezent, coordonarea ajutorului militar internaţional pentru Ucraina este centralizată de Statele Unite cu un grup de cincizeci de ţări, cunoscut sub numele de “grupul Ramstein”.

Pachetul pentru Ucraina care urmează să fie convenit la Washington ar trebui să acopere şi problema finanţării. Secretarul general al NATO a propus crearea unui fond pentru Ucraina de 100 de miliarde de euro pe o perioadă de cinci ani, dar cifrele şi modalităţile finale sunt încă în curs de negociere în cadrul Alianţei.

NATO va aproba în iulie un pachet ”foarte solid” de sprijin pentru Ucraina

După cum a indicat miercuri ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, organizaţia transatlantică dezbate şi “dacă este sau nu necesar să se desemneze un reprezentant” care să ajute la gestionarea tuturor eforturilor depuse în Alianţă în relaţia cu Ucraina.

Smith a adăugat că în declaraţia de la summitul de la Washington va exista “un limbaj nou” despre aspiraţiile Ucrainei de a deveni membră a NATO, dar a subliniat că este “puţin probabil” ca Kievul să fie invitat să se alăture organizaţiei transatlantice în iulie.

Blinken a mai anunţat vineri că întâlnirea liderilor NATO din capitala federală a SUA va sărbători cea de-a 75-a aniversare a Alianţei, dar va avea ca scop şi pregătirea şi consolidarea grupului pentru “următorii 75 de ani”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Avertisment: România trebuie să se pregătească de o pană de curent uriașă

Avertisment: România trebuie să se pregătească de o pană de curent uriașă Vremea extremă din ultima perioadă a readus în discuție pericolul unei pene majore...

Europenii rămân uniţi în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina(sondaj)

Europenii rămân uniţi în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina (sondaj) Europenii rămân solidari cu Ucraina în faţa invaziei ruse şi sunt, în general, în...

Mazanca nu-și recunoaște vina: „Nu-i adevărat…”

Mazanca nu-și recunoaște vina: „Nu-i adevărat...” Șeful Biroului Vamal Nord, Nicolae Mazanca, reținut astăzi pentru fapte de corupție, alături de alți șase vameși, nu-și recunoaște...

Armata rusă a ocupat un cartier întreg din Ceasov Iar

Armata rusă a ocupat un cartier întreg din Ceasov Iar Ministerul rus al Apărării a revendicat miercuri într-un comunicat capturarea unui prim cartier din Ceasov...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.