NAUFRAGIU pe un lac din Turcia! 60 de oameni sunt dați dispăruți

Publicat:

Aproximativ 60 de migranţi sunt daţi dispăruţi după ce o barcă s-a răsturnat pe Lacul Van din sud-estul Turciei, a anunţat miercuri ministrul de interne al ţării Suleyman Soylu, citat de dpa, potrivit agerpres.

Şase cadavre au fost recuperate din lac după incidentul ce a avut loc sâmbătă noapte, a declarat Soylu reporterilor în oraşul Van, adăugând că se crede că barca transporta “55 până la 60 de imigranţi ilegali”.


Citește și: NATO aprobă planul de apărare pentru Polonia și țările baltice

Lacul Van este aproape de graniţa cu Iranul şi se află pe o rută folosită de solicitanţi de azil şi migranţi, în special din Afganistan, ca poartă de intrare în Turcia în speranţa de a ajunge în Europa.

Identitatea victimelor nu a fost imediat clară. Soylu a spus că eforturi de căutare şi salvare erau încă în curs de desfăşurare şi a adăugat că 11 persoane au fost reţinute până acum în legătură cu incidentul.

În decembrie, şapte persoane au murit şi 64 au fost salvate după ce o altă barcă transportând migranţi s-a răsturnat pe Lacul Van. Barca transporta migranţi din Pakistan, Bangladesh şi Afganistan.

Turcia găzduieşte aproape 4 milioane de refugiaţi, inclusiv 3,6 milioane din Siria vecină sfâşiată de război.

Citește și: Facebook interzice o grupare violentă de extremă dreapta

Ankara a blocat refugiaţii să ajungă în Uniunea Europeană în schimbul unui ajutor de miliarde de euro în cadrul unui acord în 2016.

În februarie, Turcia a anunţat că nu va mai opri miile de migranţi din încercarea de a ajunge în Europa şi mii de persoane s-au adunat la frontiera terestră cu Grecia.

Deplasarea migranţilor a fost oprită de izbucnirea pandemiei de coronavirus. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați Guvernul a aprobat un regulament care prevede că părinții vor putea contribui financiar, benevol, necondiționat și...

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamna lui 2024,...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor Un bărbat de 27 de ani din Ialoveni, a fost trimis în...

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.