Negocieri dificile pentru formarea noii coaliţii guvernamentale ]n Germania

Publicat:

Liderii partidelor potenţiale membre ale viitoarei coaliţii guvernamentale din Germania s-au reunit din nou, duminică seară la Berlin, la câteva zile după ce negocierile au fost amânate din cauza dezacordurilor privind refugiaţii, transmite dpa.

Conţinutul exact al întâlnirii care a durat trei ore, desfăşurată la sediul administraţiei federale din capitala landului Bavaria, nu este deocamdată cunoscut.


O reuniune desfăşurată joi între reprezentanţii Uniunii Creştin-Democrate (CDU, formaţiunea cancelarului Angela Merkel), ai aliatului ei bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU), ai Partidului Liber Democrat (FDP) şi ai Verzilor s-a încheiat brusc după ce părţile nu au reuşit să se pună de acord asupra politicii privind refugiaţii.

CSU susţine că este nevoie de o plafonare a numărului de refugiaţi care intră în Germania, în timp ce Verzii insistă pe dreptul refugiaţilor de a-şi aduce familiile din străinătate în Germania. Politiciana ecologistă Claudia Roth a descris tratativele drept ‘extraordinar de dificile’.

Negociatori ai celor patru partide urmau să se întâlnească luni pentru a aborda temele educaţia şi dezvoltarea digitală, precum şi aspecte legate de forţa de muncă, pensii şi sistemul public de sănătate.

O coaliţie alături de liber-democraţi şi Verzi este în prezent singura opţiune disponibilă pentru Angela Merkel, aflată deja de 12 ani la conducerea executivului federal de la Berlin.

Alianţa CDU-CSU a câştigat alegerile parlamentare din septembrie din Germania, dar nu a obţinut suficiente voturi pentru a forma singură guvernul, în timp ce social-democraţii, participanţi la guvernare în cadrul ‘marii coaliţii’ alături de conservatori începând din 2013, au decis să treacă în opoziţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.