Negocierile comerciale cu China “au făcut progrese”, dar “au mai rămas lucruri semnificative de făcut” (Casa Albă)

Publicat:

Casa Albă a declarat vineri la Washington, după trei zile de negocieri comerciale cu oficialii chinezi, că negocierile “au făcut progrese în numeroase chestiuni-cheie”, dar “au mai rămas lucruri semnificative de făcut”, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a comunicat, de asemenea, că negociatorii americani și chinezi “vor fi în contact permanent pentru a rezolva problemele restante”.


Citește și : Ministrul de finanțe francez: Fuziunile bancare sunt cruciale pentru pentru o zonă euro mai puternică

Negociatorii de comerț american și chinez își vor continua discuțiile săptămâna viitoare prin conferință video în timp ce încearcă să ajungă la o înțelegere pentru a rezolva un război comercial de nouă luni, a declarat vineri consilierul Casei Albe, Larry Kudlow.

Vicepremierul chinez Liu s-a întâlnit cu reprezentantul comerțului american Robert Lighthizer și secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, pentru a treia zi, vineri, după ce președintele american Donald Trump a salutat progresele înregistrate în negocieri și a declarat că o înțelegere ar putea fi anunțată în următoarele patru săptămâni.

Kudlow, într-un interviu pentru televiziunea Bloomberg, a declarat că Liu s-a întors la Beijing după discuțiile de vineri, dar cele două părți vor continua să rezolve diferențele rămase prin videoconferinţă.

“Nu se termină totul aici, acesta este un proces continuu”, a spus Kudlow.

Citește și : David Malpass, un susținător al lui Trump, numit oficial președinte al Băncii Mondiale

Președintele american Donald Trump a declarat joi în cadrul reuniunii cu vicepremierul chinez Liu He că acordul cu China se apropie foarte mult și că ar putea fi încheiat în aproximativ patru săptămâni.

Trump a afirmat că punctele de interes includ tarifele și furtul de proprietate intelectuală, iar președintele a declarat că va discuta tarifele cu Liu.

China și Statele Unite se află în mijlocul unor negocieri intense pentru a pune capăt războiului comercial din ultimele luni care a tulburat piețele globale. Washingtonul dorește schimbări profunde în politicile economice și comerciale ale Chinei, în timp ce Beijingul dorește ca Trump să ridice sancțiunile impuse pentru mărfurile chinezești.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.