Nemţii sfidează restricţiile şi ies la carnaval

Publicat:

Rosenmontag (Lunea Trandafirilor), punctul culminant al sezonului carnavalurilor din Germania, marcată în mod tradiţional de petreceri pe străzi şi bună dispoziţie, s-a desfăşurat în mare parte ca oricare altă zi de luni în lockdown, paradele fiind anulate din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA, potrivit agerpres.

Obişnuitele festivităţi, la care participau numeroşi spectatori, au fost anulate pentru prima dată în ultimii ani.


Citește și: Din ce în ce mai puțini americani se infectează cu coronavirus

Cea mai recentă anulare a avut loc în Dusseldorf şi Mainz în 2016, când paradele nu s-au mai ţinut din cauza vântului puternic. În Koln, parada nu a mai fost anulată din 1991, an în care nu s-a mai desfăşurat din cauza Războiului din Golf.

În regiunile unde se celebrează, paradele de carnaval sunt foarte populare, apreciat ca fiind pe departe cele mai interesante evenimente ale anului.

Participanţii la carnaval petrec de obicei zilele de dinaintea Miercurii Cenuşii, care marchează debutul postului pentru credincioşii catolici, într-o atmosferă veselă, sfidând regulile şi autoritatea, costumându-se şi consumând cantităţi impresionante de alcool.

În oraşul Rottweil (sud-vest), circa 25 de clovni au sfidat lockdown-ul şi au desfăşurat tradiţionalele bufonerii stradale.

La ora 8 AM (07:00 GMT), ţipetele şi plesniturile din bici au răsunat în timp ce mărşăluiau şi ţopăiau prin Poarta Neagră din centrul acestui oraş medieval. Evenimentul a atras circa 450 de spectatori, în ciuda temperaturilor scăzute, potrivit poliţiei.

Parada nu a avut nici pe departe grandoarea spectacolelor din anii trecuţi.

Christoph Bechthold, purtător de cuvânt al poliţiei, a precizat că bufonii au respectat în cea mai mare parte regulile de distanţare socială şi au purtat măşti, adăugând că poliţiştii au decis să nu intervină.

E ca şi cum ai ”folosi un baros ca să spargi o nucă”, a spus acesta, explicând decizia de a nu interveni în desfăşurarea serbării.

Ceilalţi entuziaşti ai paradelor de carnaval, mai puţini îndrăzneţi, vor trebui să se mulţumească privind spectacolul la televizor.

Citește și: SUA condamnă uciderea turcilor de militanții PKK

În Koln, ca o modestă recunoaştere a sezonului carnavalurilor, postul regional de televiziune WDR va transmite o paradă miniaturală dedicată Rosenmontag sub forma unei spectacol cu marionete.

Un fundal cu o lungime de 32 de metri al vechiului oraş a fost ridicat în holul Comitetului festivalurilor şi carnavalurilor din Koln.

Câţiva petrecăreţi au sfidat regulile pe perioada weekendului în acest oraş din vestul ţării, 111 persoane riscând amenzi de până la 250 de euro pentru reuniuni în spaţii închise publice sau private, au precizat autorităţile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.