Un neonazist american, condamnat la 5 ani de închisoare pentru terorism

Publicat:

Un simpatizant neonazist care a creat o celulă teroristă numită ‘Atomwaffen’ a fost condamnat marţi la cinci ani de închisoare pentru posesie de explozivi şi materiale care pot servi la crearea de dispozitive explozive, relatează miercuri AFP, conform agerpres.

Brandon Clint Russell, 22 de ani, din Tampa, Florida, a pledat vinovat pentru posesie ilegală de explozivi, potrivit unui comunicat al Ministerului american de Justiţie.


Citeşte şi: Cel puţin 13 oameni au murit în urma alunecărilor de teren din California

Poliţia a descoperit în apartamentul său explozivi HMTD, precum şi cantităţi mari de nitrat de amoniu, nitrometan şi sisteme de aprindere.

În dormitorul său, poliţia a descoperit materiale de propagandă privind supremaţia rasei albe şi o fotografie a lui Timothy McVeigh, se precizează în comunicat. Timothy McVeigh a fost executat în 2001 pentru organizarea atentatului cu bombă din Oklahoma City în 1995, soldat cu 168 de morţi şi 600 de răniţi. El este considerat un erou de susţinătorii supremaţiei albilor.

Sentinţa în cazul lui Brandon Clint Russell a fost pronunţată la câteva zile după ce un tribunal a dezvăluit o tentativă de atentat împotriva unui tren al companiei Amtrak. Acuzatul, Taylor Michael Wilson, 26 de ani, din Missouri, este un militant al supremaţiei albilor care a participat la manifestaţiile organizate la Charlottesville vara trecută, când un tânăr contra-manifestant a fost ucis.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic pe ţărmul Hondurasului! Autorităţile au emis alertă de tsunami

Un raport recent al Government Accountability Office (GAO) din Statele Unite face cunoscute 85 de atacuri comise de extremişti între 12 septembrie 2001 şi 31 decembrie 2016, în care 225 de persoane au fost ucise. Printre victime, 106 persoane au fost ucise de extremişti de dreapta în 62 de atacuri şi 119 persoane au fost ucise de islamişti radicali în 23 de incidente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.