Netanyahu aprobă imigrarea în Israel a 1.000 de evrei etiopieni

Publicat:

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat luni că aproximativ 1.000 de membri etiopieni ai comunităţii Falash Mura, o sectă a evreilor forţaţi să se convertească la creştinism, vor fi autorizaţi să imigreze în Israel, informează dpa, conform agerpres.

Măsura, care încă lasă aproximativ 7.000 de membri Falash Mura in Etiopia, intervine în timp ce comunitatea etiopiană din Israel a deplâns îndelungata gestionare a imigraţiei de către guvernul israelian ca fiind înrădăcinată în rasism.


Citește și : Cancelarul german Angela Merkel îl va concedia pe şeful serviciilor secrete (presă)

Netanyahu a declarat că este “hotărât” să continue acest proces de imigraţie, adăugând că 1.300 de Falash Mura au fost deja transportaţi pe calea aerului în Israel în timpul guvernării sale.

“Aceasta este o decizie foarte importantă, dar este nevoie de un program complet pentru a permite tuturor celor 8.000 să vină”, a declarat Avi Yalou, un important activist israeliano-etiopian, pentru dpa.

“Dacă erau albi, ar fi imigrat deja cu toţii”, a adăugat Yalou. Unii membri ai comunităţii Falash Mura aşteaptă de decenii să imigreze în Israel.

Netanyahu a spus că cei 1.000 de membri Falash Mura care au primit aprobarea să imigreze au deja copii ce trăiesc în Israel.

În virtutea legii israeliene, toţi evreii pot dobândi cetăţenia israeliană. Cu toate acestea, rădăcinile evreieşti ale sectei au provocat uneori dispute în Israel, în timp ce contestatarii susţin că unii membri Falash Mura sunt migranţi economici ce caută o viaţă mai bună.

Citește și : Episcopii catolici europeni deplâng lipsa evidentă de solidaritate faţă de problema migranţilor

Unii membri ai comunităţii Falash Mura au reuşit să imigreze în Israel cu valurile mai mari de migraţie etiopiană din ultimele decenii. În prezent, în Israel sunt aproximativ 120.000 de israelieni de origine etiopiană.

În 2015, guvernul israelian a aprobat ca restul comunităţii Falash Mura să imigreze Israel în cinci ani, dar procesul s-a oprit, fiind invocate probleme bugetare. “Nu pentru că nu sunt evrei, ci pentru că sunt negri”, a spus Yalou.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.