Netanyahu îl critică dur pe adjunctul ministrului de externe pentru că s-a luat de evreii americani

Publicat:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a criticat-o joi pe Tzipi Hotovely, ministrul său adjunct de externe, care a spus că evreii americani nu-şi trimit copiii în armată şi trăiesc “vieţi confortabile”, relatează dpa, conform agerpres.

Tzipi Hotovely

Afirmaţia făcută de Tzipi Hotovely vine în contextul unor dispute între guvernul israelian şi mulţi evrei americani, după ce Netanyahu a respins un plan de a construi un spaţiu de rugăciune mixt, pentru femei şi bărbaţi, la cel mai sfânt loc al iudaismului de la Ierusalim, Zidul Plângerii, în urma unor presiuni ale partidelor ultra-conservatoare din Israel.


Citeşte şi: Trump l-a făcut PROST şi NERECUNOSCĂTOR pe tatăl unui sportiv american, reţinut în China

“Premierul Benjamin Netanyahu condamnă afirmaţiile ofensatoare făcute de Tzipi Hotovely privind comunitatea evreilor americani”, a precizat biroul de presă al lui Netanyahu, într-un comunicat.

“Evreii din diaspora ne sunt dragi şi reprezintă o parte inseparabilă a poporului nostru. Nu putem tolera astfel de atacuri, iar afirmaţiile sale nu reflectă poziţia statului Israel”, se menţionează în comunicat.

Într-un interviu acordat miercuri seară postului de televiziune i24, Tzipi Hotovely, membră a partidului conservator Likud al lui Netanyahu, a spus că evreii americani “nu-şi trimit niciodată copiii să lupte pentru ţara lor”.

“Mulţi dintre ei au vieţi destul de confortabile. Ei nu ştiu cum este să fii atacat de rachete”, a afirmat ea.

Citeşte şi: Un congresman american îşi cere scuze după apariţia unei poze intime pe Twitter – FOTO

Zidul Plângerii din Oraşul Vechi din Ierusalim este administrat de evreii ultraconservatori, care adoptă o interpretare strictă a iudaismului, ce interzice o participare mixtă la rugăciune.

Mulţi evrei americani se opun controlului ultraconservatorilor, spunând că le obstrucţionează posibilitatea de a practica o formă mai liberală a iudaismului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata rusă a ocupat un cartier întreg din Ceasov Iar

Armata rusă a ocupat un cartier întreg din Ceasov Iar Ministerul rus al Apărării a revendicat miercuri într-un comunicat capturarea unui prim cartier din Ceasov...

AP OSCE salută progresele înregistrate de Republica Moldova

AP OSCE salută progresele înregistrate de Republica Moldova Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) salută agenda ambițioasă și fără...

Horror! O femeie a fost ÎNGHIŢITĂ de un piton uriaş

O femeie a fost ÎNGHIŢITĂ de un piton uriaş Rămăşiţele unei femei dispărute au fost găsite în stomacul unui piton, care o înghiţise în întregime,...

ANSA a descoperit nereguli grave în taberele de copii

ANSA a descoperit nereguli grave în taberele de copii Inspectorii ANSA au efectuat controale, în perioada mai-iunie, în taberele de odihnă pentru copii și adolescenți...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.