Netanyahu împreună cu Putin au adus un omagiu victimelor naziștilor la Muzeul Iudaismului din Moscova

Publicat:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a adus luni un omagiu victimelor lagărelor naziste, cu ocazia unei vizite la Muzeul Iudaismului de la Moscova, împreună cu preşedintele rus Vladimir Putin, denunţând totodată intenţia Iranului de a ”distruge” statul israelian, scrie AFP.

”Holocaustul este o tragedie oribilă în istroia umanităţii”, a declarat Netanyahu în cursul unei ceremonii în memoria victimelor Soah, desfăşurate în prezenţa marelui rabin al Rusiei Berl Lazar şi a unor foşti combatanţi din al Doilea Război Mondial, conform news.ro .


”Dacă nu se pune capăt la timp acestei uri fără fond faţă de evrei, ea se respândeşte foarte repede şi poate distruge şi alte popoare”, a avertizat el.

Citește și : Preşedintele Columbiei a suspendat negocierile de pace cu gruparea ELN

În acest context, premierul israelian a denunţat intenţiile Iranului care ”spune deschis că vrea să distrugă Israelul”.

”Noi îl vom înfrunta cu toată forţa noastră, pentru a garanta caracterul etern al Israelului”, a adăugat el.

Aproximativ şase milioane de evrei au fost ucişi în al Doilea Război Mondial şi ”nu va exista alt Holocaust”, a subliniat premierul israelian.

Netanyahu a denunţat deja ”ameninţarea” consolidării prezenţei iraniene în Siria, în ultima sa întâlnire cu Vladimir Putin, a cărui ţară este, alături de Iran, una dintre principalii aliaţi ai regimului lui Bashar al-Assad.

Declaraţiile sale le evocă, de asemenea, pe cele pe care le-a făcut în martie 2017 în timpul unei vizite în Rusia, în care a acuzat Iranul că vrea să distrugă ”statul evreu”.

Putin a respins, atunci, aceste acuzaţii şi l-a invitat să dea pagina.

În ceea ce-l priveşte, preşedintele rus a făcut luni o paralelă între anitisemitism şi ”rusofobie”, în contextul în care Moscova acuză adesea de ”isterie antirusă” Statele Unite şi lumea occidentală în general.

”Eu sunt convins că reprezentanţii politici şi religioşi trebuie să facă totul pentru (…) a împiedica creşterea grânelor ideologiei naţionaliste naţionaliste, indiferent de forma lor: antisemitism, rusofobie şi toate fobiile fondate pe ură”, a declarat el.

”Memoria noastră este cel mai bun avertisment împotriva oricărei tentative (…) de construire sau afirmare a măreţiei pe baza unei superiorităţii rasiale, naţionale sau alta”, a apreciat Putin.

El a făcut elogiul ”cooperării strânse” între Rusia şi Israel în lupta împotriva ”tentativelor de falsificare a istoriei şi de revizuire a bilanţului celui de-al Doilea Război Mondial, de negare a Holocaustului şi de minimizare a amplorii contribuţiei cruciale a Uniunii Societice în victoria împotriva Germaniei naziste”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.