Netanyahu spune că deciziile CPI nu vor afecta acțiunile Israelului în Gaza

Publicat:

Netanyahu spune că deciziile CPI nu vor afecta acțiunile Israelului în Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat vineri că orice decizie a Curții Penale Internaționale, care investighează atacurile Hamas din 7 octombrie și asaltul militar al Israelului în Gaza, nu va afecta acțiunile Israelului, dar ”ar putea crea un precedent periculos”.

“Sub conducerea mea, Israelul nu va accepta niciodată orice încercare a Curții Penale Internaționale de la Haga de a submina dreptul său fundamental de a se apăra”, a declarat Netanyahu într-o declarație pe Telegram, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

“În timp ce deciziile luate de tribunalul de la Haga nu vor afecta acțiunile Israelului, ele vor crea un precedent periculos care amenință soldații și personalitățile publice”, a spus el.

Unul dintre cele mai importante canale de știri ale televiziunii israeliene, Channel 12, a relatat săptămâna trecută că Israelul este din ce în ce mai îngrijorat de posibilitatea ca CPI să emită mandate de arestare împotriva lui Netanyahu și a altor înalți oficiali pentru presupuse încălcări ale dreptului internațional în Gaza.

Israelul nu este membru al Curții, cu sediul la Haga, și nu îi recunoaște jurisdicția, dar teritoriile palestiniene au fost admise ca stat membru în 2015.

Procurorul șef al CPI, Karim Khan, a declarat în octombrie că instanța are jurisdicție asupra oricăror potențiale crime de război comise de luptătorii Hamas în Israel și de israelieni în Fâșia Gaza.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Khan a arătat că echipa sa investighează orice infracțiuni care ar fi fost comise în Gaza și că cei care încalcă legea vor fi trași la răspundere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Krasnoselski: Avem atitudini diferite față de istorie, dar în înțelegerea asupra păcii coincidem

Krasnoselski: Avem atitudini diferite față de istorie, dar în înțelegerea asupra păcii coincidem Așa-numitul lider al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski a spus că sunt multe...

O jurnalistă, agresată verbal și amenințată în centrul capitalei de către doi bărbați care au venit la Marșul Memoriei

O jurnalistă, agresată verbal și amenințată în centrul capitalei de către doi bărbați care au venit la Marșul Memoriei Ziua de 9 mai nu a...

Economie la parada de Ziua Victoriei: Rusia a expus un singur tanc în cadrul manifestaţiilor

Economie la parada de Ziua Victoriei: Rusia a expus un singur tanc în cadrul manifestaţiilor Anual, în data de 9 mai, Rusia sărbătoreşte Ziua Victoriei,...

Putin: Tehnologiile militare ruse trebuie să fie cu ‘un pas înainte’

Putin: Tehnologiile militare ruse trebuie să fie cu 'un pas înainte' Rusia trebuie să fie în avangarda progresului tehnologic militar, în special în ceea ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.