Netanyahu vorbeşte cu îngrijorare despre atacuri cibernetice care pot doborâ avioane

Publicat:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut miercuri guvernelor la nivel mondial să-şi unească forţele pentru a se apăra împotriva ameninţărilor cibernetice care, în opinia sa, ar putea chiar duce la doborârea de aeronave militare şi civile, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Securitatea cibernetică reprezintă de asemenea o oportunitate enormă de afaceri, a declarat Netanyahu în cadrul unei conferinţe la Universitatea din Tel Aviv, adăugând că Israelul primeşte circa 20% din investiţiile globale în acest sector.


Citeşte şi: O explozie ‘minoră’ a provocat evacuarea unei staţii de metrou din Londra – VIDEO

“Nu ne putem întoarce la lumea pârghiilor, a scripeţilor şi a curierilor. Din moment ce mergem înainte, suntem extrem de vulnerabili. Avioanele de călători pot fi doborâte, avioanele noastre de luptă pot fi doborâte”, a mai spus el.

Deşi Israelul monitorizează atacurile de la centrul său de securitate cibernetică din oraşul Beersheba (sud), Netanyahu a spus că nu există “un glonţ de argint”.

“Acesta este un test suprem pentru civilizaţia noastră. Vor fi testate nu numai de organizaţii criminale, ci şi de terorişti, precum şi de către alte state. Trebuie să unim forţele”, a mai spus Netanyahu.

Citeşte şi: SUA se retrag OFICIAL din Consiliul Drepturilor Omului al ONU

În timp ce vorbea, luminile s-au aprins şi o altă voce s-a auzit în cameră într-o simulare a unui atac cibernetic, spunând că hackerii sunt “situaţi într-o ţară nu departe de Israel” – într-o aparentă referinţă la Iran. Vocea le-a spus participanţilor că toate conturile lor bancare au fost îngheţate, iar datele lor au fost transmise duşmanilor lor.

Centrul din Beersheba reuneşte armata, cercuri academice şi companii, ceea ce reprezintă un risc în ceea ce priveşte aplicaţiile armatei israeliene.

“Însă sunt dispus să-mi asum riscul pentru că eu cred că sporirea securităţii cibernetice prin cooperare şi prin cybersecuritate ca afacere este extraordinară”, a mai spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.