Netanyahu: Votul pentru un nou ajutor militar american pentru Israel ‘apără civilizaţia occidentală’

Publicat:

Netanyahu: Votul pentru un nou ajutor militar american pentru Israel ‘apără civilizaţia occidentală’

Votul pentru un nou ajutor militar american în valoare de mai multe miliarde de dolari pentru Israel “apără civilizaţia occidentală”, a declarat sâmbătă premierul israelian Benjamin Netanyahu, pe fondul războiului cu mişcarea palestiniană Hamas şi al tensiunilor tot mai mari cu Iranul, relatează AFP.

“Congresul SUA tocmai a adoptat cu o majoritate covârşitoare un proiect de lege foarte apreciat privind ajutorul, care arată un sprijin bipartizan puternic pentru Israel şi apără civilizaţia occidentală. Le mulţumesc prietenilor noştri, mulţumesc Americii!”, a scris Netanyahu pe reţeaua X, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Anterior, şeful diplomaţiei israeliene, Israel Katz, a spus că votul Camerei Reprezentanţilor din SUA privind noul ajutor militar trimite “un mesaj puternic inamicilor noştri”.

Votul “dovedeşte legăturile strânse şi parteneriatul strategic dintre Israel şi Statele Unite şi trimite un mesaj puternic duşmanilor noştri”, a scris Katz pe contul său de X.

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat sâmbătă un nou ajutor militar de mai multe miliarde de dolari pentru Israel, care este în război cu mişcarea palestiniană Hamas, în ciuda preocupărilor internaţionale cu privire la situaţia civililor din Gaza.

Aceste fonduri vor fi folosite, printre altele, pentru a consolida scutul antirachetă al Israelului, numit “Domul de Fier”.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Proiectul de lege trebuie acum aprobat de Senat, unde un prim vot ar putea avea loc chiar marţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Două acorduri importante au fost semnate la Vilnius

Două acorduri importante au fost semnate la Vilnius Vicepremierul Mihai Popșoi, împreună cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, au semnat Acordurile interguvernamentale...

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră Secretarul de stat american, Antony Blinken, va sosi mâine, 29 martie, la Chișinău,...

Borrell cere un echilibru între riscul de escaladare şi nevoia ca Ucraina să poată apăra

Borrell cere un echilibru între riscul de escaladare şi nevoia ca Ucraina să poată apăra Înaltul reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru Afaceri Externe şi...

Se dau granturi de sute de mii pentru structura rurală de irigare

Se dau granturi de sute de mii pentru structura rurală de irigare UCIP IFAD oferă granturi de până la 300 de mii de dolari SUA...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.